Voňavý a mäkký cuketový chlieb z mandľovej múky je skvelou voľbou na raňajky. Vyskúšajte tento jednoduchý a zdravý recept, vďaka ktorému pripravíte chutný cuketový chlieb veľmi rýchlo.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na cuketový chlieb
- Avokádový olej
- 3 stredné cukety
- 3 vajcia
- 1 a ½ ČL stevie
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 hrnčeky mandľovej múky
- 1 PL mletej škorice
- soľ
- 1 ČL sódy bikarbóny
Postup prípravy cuketového chleba
- Predhrejeme si rúru na 180 °C. Malú formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie, tak aby prevísal cez okraje a potrieme avokádovým olejom.
- Neošúpané cukety nastrúhame a poriadne z nej vyžmýkame vodu. V miske si vyšľaháme vajcia so stéviou a vanilkovým extraktom. Primiešame múku, škoricu, štipku soli a sódu bikarbónu. Jemne premiešame kuchynskou stierkou a pridáme cuketu. Ak je cesto suchšie pridáme 1 – 2 PL vody, kým nie je cesto husté, ale ľahko sa mieša.
- Cesto prelejeme do formy na chlieb a stierkou vyhladíme vrch. Pečieme cca 40 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté doprostred čisté.
- Chlieb opatrne pomocou prevísajúceho papiera vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.
Pingback: 10 receptov z cukety, výborné a zdravé cuketové recepty 2023 | Svetové recepty
Pingback: Lacné recepty pred výplatou, rýchly obed z ničoho 2023 | Svetové recepty