Cuketový hummus – lahodný, krémový cuketový dip, ktorý môžete použiť ako prílohu k jedlu. Vyskúšajte tento chutný vegánsky bezlepkový recept.
Ingrediencie
- 650 g cukety
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 30 ml citrónovej šťavy
- 85 g tahini pasty
- soľ
- ½ ČL mletej papriky
- Čerstvé bylinky- petržlenová vňať, mäta, bazalka
- Biely jogurt
Postup prípravy
- Cuketu nakrájame na hrubšie pásiky, potrieme trochou olivového oleja a grilujeme na strednom ohni, kým nezuhoľnie a nezmäkne. Potom vložíme grilovanú cuketu do fólie, aby sa zaparila a zmäkla.
- Grilovanú cuketu vložíme spolu so zvyškom ingrediencií do kuchynského robota a rozmixujeme, kým nebude zmes relatívne hladká. Ochutnáme a dosolíme podľa chuti. Môžeme pridať aj údenú papriku pre zvýraznenie chuti. Pre väčšiu krémovosť pridáme pár lyžičiek jogurtu. Podávame pokvapkané olivovým olejom.