...

Jednoduchý recept na cuketový quiche bez kôrky s čerstvými bylinkami, paradajkami a šalotkou.

Ingrediencie

  • 1 paradajka  
  • olivový olej  
  • 1 cuketa 
  • 3 šalotky 
  • soľ  
  • čierne mleté korenie 
  • 1 ČL mletej červenej papriky 
  • 65 g  strúhanej mozzarelly 
  • 2 PL strúhaného parmezánu  
  • 3 vajcia 
  • 160 ml mlieka 
  • ¼ ČL prášku do pečiva 
  • 65 g hladkej múky 
  • petržlenová vňať 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Paradajku si nakrájame na kolieska, poukladáme na papierovú utierku a posypeme soľou. Necháme niekoľko minút pôsobiť a potom osušíme. 
  2. Medzitým si na panvici zahrejeme 2 PL oleja na strednej teplote. Nakrájame si cuketu na kolieska a šalotky na kolieska ( kto má radšej menšie kúsky stačí aj na kocky) a pridáme na rozohriaty olej.  Dochutíme soľou, korením a ½ lyžičky sladkej papriky. Mierne zvýšime teplo a dusíme, pravidelne prehadzujeme, kým zelenina nezmäkne a nebude pekne sfarbená (s niekoľkými hnedými škvrnami na cukete). 
  3. Uvarenú zmes cukety a šalotky premiestnime na dno jemne formy na pečenie. Navrch poukladáme nakrájané paradajky. Pridáme mozzarellu a parmezán.  
  4. V miske vyšľaháme vajcia, mlieko, zvyšnú ½ lyžičky papriky, prášok do pečiva, múku a čerstvú petržlenovú vňať. Vaječnú zmes nalejeme do koláčovej formy na syrovú zmes. 
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút, kým z vajíčok nevznikne pevná zmes. Vyberieme z rúry a pred podávaním počkáme 5 až 7 minút.