Preskočiť na obsah

Diabolské ľadvinky, originálny anglický recept na Devilled kidneys

Diabolské ľadvinky - originálny anglický recept na Devilled kidneys

Devilled kidneys sú viktoriánsky britský raňajkový pokrm pozostávajúci z jahňacích obličiek uvarených v korenistej omáčke, označovanej ako „devilling“.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na diaboľské ladvinky

  • 2 krajce chleba 
  • 2 PL oleja 
  • 4 jahňacie obličky 
  • 1 PL papriky 
  • 1–2 PL celozrnnej horčice 
  • 25 ml škótskej whisky 
  • 3 lyžice smotany na šľahanie 
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate 
  • Morská soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie 

Postup prípravy diaboľských ladviniek

  1. Obličky rozpolíme a vyrežeme obličkovú panvičku (biely kúsok v páse orgánu) a prekrojíme na štvrtiny. 
  2. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme obličky, trochu ich opražíme a okoreníme. Pridáme papriku, horčicu a ďalšie korenie a restujeme. 
  3. Potom pridáme whisky a flambujeme. Obličky varíme, kým nezmizne začervenanie (asi 4 minúty). Pridáme smotanu a premiešame. Omáčku redukujeme, kým nebude hustá, ale rozhodne nie lepkavá (asi 1 min.). Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. 
  4. Pridáme petržlenovú vňať, premiešame a obličky vyklopíme na vopred opečený krajec chleba. 
REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *