Devilled kidneys sú viktoriánsky britský raňajkový pokrm pozostávajúci z jahňacích obličiek uvarených v korenistej omáčke, označovanej ako “devilling”.
Ingrediencie
- 2 krajce chleba
- 2 PL oleja
- 4 jahňacie obličky
- 1 PL papriky
- 1–2 PL celozrnnej horčice
- 25 ml škótskej whisky
- 3 lyžice smotany na šľahanie
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- Morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Obličky rozpolíme a vyrežeme obličkovú panvičku (biely kúsok v páse orgánu) a prekrojíme na štvrtiny.
- Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme obličky, trochu ich opražíme a okoreníme. Pridáme papriku, horčicu a ďalšie korenie a restujeme.
- Potom pridáme whisky a flambujeme. Obličky varíme, kým nezmizne začervenanie (asi 4 minúty). Pridáme smotanu a premiešame. Omáčku redukujeme, kým nebude hustá, ale rozhodne nie lepkavá (asi 1 min.). Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
- Pridáme petržlenovú vňať, premiešame a obličky vyklopíme na vopred opečený krajec chleba.