Preskočiť na obsah

Mäkký domáci chlieb pečený v rúre, výborný recept

Mäkký domáci chlieb pečený v rúre - výborný recept

Vyskúšajte recept na tento fantastický a chrumkavý domáci chlieb, ktorý si určite obľúbite.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na domáci chlieb

  • 1,5 kg hladkej múky 
  • 3 ČL soli 
  • 2 PL octu 
  • Voda 
  • Rasca 
  • 1 PL hladkej múky  
  • 21 g čerstvé droždie 
  • Voda 

Postup prípravy domáceho chleba

  1. Najskôr si pripravíme kvások. Do teplej vody (nesmie byť horúca)  rozdrobíme droždie a pridáme PL múky. Jemne zamiešame, zakryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť. 
  2. Do misy si preosejeme múku, pridáme rascu, soľ, ocot, vodu izbovej teploty a vykysnutý kvások. Rukami alebo pomocou kuchynského robota vymiesime hladké cesto. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme ho vykysnúť na teplom mieste asi 30 minút.  
  3. Na pomúčenej doske ho dvakrát preložíme a necháme podkysnúť. Potom ho znova dvakrát preložíme a necháme podkysnúť.  
  4. Rúru si predhrejeme na  250 °C a plech si vymastíme olejom. Z cesta vytvarujeme bochník, potrieme ho slanou vodou a pečieme 30 minút. Potom znížime teplotu na 190 °C a opäť potrieme bochník slanou vodou. Pečieme ďalších 30 minút, pokiaľ nebude chlieb zlatistý a kôrka chrumkavá. 
REKLAMA
15x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Mäkký domáci chlieb pečený v rúre, výborný recept”

  1. Pingback: Varenie s deťmi, ako z kuchyne urobiť zábavné prázdninové ihrisko 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *