5/5 - (10x hodnotené)

Skvelá a výdatná polievka, ktorá je vhodná na obed alebo večeru počas chladných jesenných dní.

Ingrediencie

  • 200 g čerstvé dubáky 
  • 2 väčšie zemiaky 
  • 1 cibuľa 
  • Strúčik cesnaku 
  • 2 PL bravčová masť 
  • 250 ml smotana na šľahanie 
  • Biele korenie 
  • soľ 
  • sušený rozmarín 
  • 1 PL masla 

Postup prípravy

  1. Huby si očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Do cibuľky prelisujeme strúčik cesnaku a pridáme huby. Chvíľku restujeme, podlejeme vodou a privedieme do varu.  
  2. Varíme asi 20 minút, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie, rozmarín a varíme ďalších 15 minút alebo kým nebudú zemiaky mäkké.   
  3. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme dohladka. Môžeme vybrať polovicu húb a len polovicu rozmixovať. Zvyšné huby vrátime do rozmixovanej zmesi. Zalejeme smotanou, vrátime na oheň a necháme prejsť varom.  Polievku odstavíme, podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme a necháme roztopiť lyžicu masla na zjemnenie chuti.