Ak ste fanúšikom chrumkavých slaných vajíčok, potom tento recept budete považovať za najdokonalejšie jedlo pod slnkom. Nemusíte nič obaľovať ani smažiť a toto vegetariánske jedlo dokážete pripraviť za menej ako hodinu.
Ingrediencie
- 1 PL rastlinný olej
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL strúhaný zázvor
- 450 g mletého bravčového mäsa
- 1 PL sezamový olej
- 1/2 cibule
- 1 – 2 mrkvy
- 1/4 čínskej kapusty
- 4 PL sójová omáčka
- 1 PL sladká chilli omáčka
- soľ
- 1 cibuľa
- 1 pražené sezamové semienka
Postup
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme cesnak, strúhaný zázvor a restujeme, kým nezačne cesnak rozvoniavať, asi 1 minútu.
- Pridáme mleté mäso a restujeme za občasného miešania, kým mäso nezačne hnednúť, asi 8 až 10 minút. Mäso presunieme na jednu stranu panvice a prilejeme sezamový olej. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a kapustu. Premiešame, aby sa zelenina spojila s mäsom, pridáme sójovú omáčku a sladkú chilli omáčku. Dusíme, kým kapusta nezmäkne, 5 až 8 minút. Dochutíme soľou.
- Zmes prenesieme do servírovacej misky a ozdobíme cibuľkou a sezamovými semienkami.