Reklama
Hlavné jedlá

Enchiladas s mletým mäsom, rýchly a originálny recept na zapečenú plnenú tortilu

Reklama

Kukuričná tortilla zvinutá okolo chutnej náplne pokrytá pikantnou omáčkou. Presne to je mexická chuťovka Enchiladas, ktorá môže byť naplnená rôznymi prísadami vrátane mäsa, syra, fazule, zemiakov, zeleniny a rôznych iných kombinácií.

Ingrediencie

Zmes korenia Spice mix

  • 1 čajová lyžička sušenej cibule
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1 polievková lyžica drvenej rasce
  • 1 polievková lyžica papriky
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana
  • 1/2 čajová lyžička kajenského korenia

Omáčka

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 500 mililitrov kuracieho vývaru
  • 1x konzerva paradajkového pretlaku
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • Soľ

Hovädzie mäso

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2x strúčik cesnaku
  • 1x cibuľa
  • 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 400 gramov pečenej a roztlačenej fazule
  • 1x konzerva čiernej fazule

Enchiladas

  • 8 tortíl
  • 150 gramov syru cheddar
  • Čerstvý koriander

Postup prípravy

  1. V malej miske zmiešame koreniny na spice mix a odložíme bokom.
  2. Vo veľkej panvici zahrejeme olej, pridáme múku a miešame, kým nebude kašovitej konzistencie.
  3. Za stáleho miešania varíme 1 minútu.
  4. Pridáme 200 mililitrov kuracieho vývaru a rýchlo miešame, pridáme zvyšný vývar, paradajkový pretlak, soľ, korenie a 2 polievkové lyžice korenia Spice mix.
  5. Varíme 3 – 5 minút za stáleho miešania , pokiaľ omáčka nezhustne a odstránime zo sporáka.
  6. Reklama
  7. Predhrejeme rúru na 180 °C.
  8. Na panvici rozohrejeme olej na vysokej teplote, pridáme cesnak a cibuľu nakrájanú nadrobno a restujeme cca 2 minúty.
  9. Pridáme Hovädzie mäso a restujeme ďalšie 2 minúty, pričom ho vareškou jemne sekáme.
  10. Pridáme zvyšnú zmes korenia spice mix a smažíme 2 minúty alebo pokým nezhnedne.
  11. Pridáme pečenú fazuľu, čiernu fazuľu, 50 mililitrov omáčky a dochutíme soľou a korením.
  12. Varíme za stáleho miešania 2 minúty a odstránime zo sporáka.
  13. Tesne pod stred tortilly dáme náplň a zrolujeme.
  14. Na dno zapekacej misy dáme trochu omáčky, poukladáme zrolované plnené tortilly švom nadol.
  15. Nakoniec ich polejeme zvyšnou omáčkou, posypeme cheddarom a koriandrom.
  16. Pečieme prikryté 10 minút a potom ďalších 10 minút odokryté.
  17. Podávame horúce.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023