5/5 - (11x hodnotené)

Ideálna polievka pre tých, ktorý neľúbia držky, ale nechcú prísť o výbornú polievku. Nie je to síce úplne ono, ale chuť sa veľmi približuje pravej a lahodnej držkovej polievke. Vyskúšajte a uvidíte sami.

Ingrediencie

  • 250 g hlivy ustricovej 
  • 1 väčšia cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL hladkej múky 
  • 1 PL bravčová masť 
  • Červená mletá paprika  
  • Mleté čierne korenie  
  • Rasca drvená 
  • Nové korenie mleté 
  • Majorán 
  • Soľ  
  • 1,5 l hovädzieho alebo hubového vývaru 
  • Petržlenová vňať na servírovanie 

Postup prípravy

  1. V hrnci si necháme rozohriať bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Prelisujeme dva strúčiky cesnaku a restujeme ďalšiu minútu. Hlivu nakrájame na rezančeky a krátko zarestujeme na cibuľke s cesnakom. Pridáme mletú červenú papriku, rascu, hladkú múku a krátko premiešame. Zalejeme vývarom. 
  2. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút. Osolíme, okoreneníme a pred koncom varenia pridáme majorán.  
  3. Servírujeme s petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.