Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na fazuľovú polievku
- 200 g fazuľa
- 150 g údené mäso
- 1 klobása
- 2 mrkvy
- 2 ks petržlen
- ½ zeleru
- 3 zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL bravčovej masti
- 1 ČL mletá červená paprika
- Bobkový list
- Sušená majoránka
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy fazuľovej polievky
- Fazuľu namočíme do studenej vody aby zmäkla na minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc. Vodu zlejeme a nalejeme novú. Pridáme bobkový list, korenie, údené mäso a varíme do polomäkka.
- Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen zeler a zemiaky a varíme, kým nebude zelenina mäkká.
- Na panvici si rozohrejeme bravčovú masť a opražíme cibuľku dosklovita. Pridáme pokrájanú klobásu a chvíľku restujeme. Prelisujeme cesnak a smažíme, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme červenú papriku, premiešame a hneď vypneme. Túto zmes pridáme do polievky, premiešame, dosolíme, pridáme majoránku a varíme ešte 5 minút. Uvarené údené mäso oberieme do polievky alebo pokrájame na kocky.
Pingback: Najlepšie zemiakové lokše, originálny recept 2023 | Svetové recepty
Pingback: Polievky na každý deň, 30 rýchlych receptov na polievky 2023 | Svetové recepty