Chutná a zdravá nátierka z červenej šošovice, ktorá je vhodná na raňajky aj večeru. Nátierka je plná vitamínov a bielkovín, ktoré Vám dodajú potrebnú energiu.
Ingrediencie
- 150 g červenej šošovice
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- Citrónová šťava
- 1 PL paradajkového pretlaku
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Olivový olej
- Mletá červená paprika
Postup
- Uvaríme si červenú šošovicu, kým nebude mäkká. ( cca 8- 10 minút). Scedíme.
- Do panvice si dáme rozohriať olivový olej a osmažíme si nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak a krátko restujeme. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku, premiešame a odstavíme z ohňa.
- Do mixéra dáme šošovicu a cibuľkovú zmes z panvice a rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme šťavu z citróna podľa chuti.
- Podávame s čerstvým pečivom.