Preskočiť na obsah

Najlepšie florentínky, originálny recept

Najlepšie florentínky - originálny recept

Vychutnajte si tieto výborné florentínky, ktoré sú zdobené kandizovaným ovocím. Originálny vianočný recept, ktorým potešíte každého maškrtníka.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na florentínky

  • 180 g mandlí 
  • 100 g masla 
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 50 g medu 
  • 70 ml šľahačkovej smotany 
  • 30 g kandizovaného ovocia 
  • kôra z jedného citróna 
  • horká čokoláda 

Postup prípravy florentíniek

  1. Predhrejeme si rúru na 175 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Do hrnčeka dáme maslo, cukor, med, smotanu a citrónovú kôru, privedieme do varu a varíme, pokiaľ zmes nezačne hustnúť ( cca 5 minút).  
  3. Odstavíme z ohňa a pridáme mandle a kandizované ovocie. Poriadne premiešame a čajovou lyžičkou robíme kôpky zmesi na vopred pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 7 cm od seba. 
  4. Pečieme 10 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť na mriežke.  
  5. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s trochou masla a z jednej strany natrieme čokoládou. 
REKLAMA
11x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *