Preskočiť na obsah

Pravá talianska focaccia, overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb

Pravá talianska focaccia - overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb

Ako pripraviť ten najlepší taliansky chlieb focaccia, ktorý je zvonka dokonale chrumkavý a vnútri mäkký a lahodný? Tento jednoduchý recept je ideálny pre začiatočníkov aj skúsených pekárov chleba.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na taliansku focacciu

  • 2 ¾ šálky hladkej múky 
  • 1 PL aktívneho suchého droždia 
  • 1 ČL soli 
  • 1 ČL cukru 
  • 1 ČL sušeného cesnaku 
  • 1 ČL sušeného oregana 
  • 1ČL sušeného tymiánu 
  • ½ ČL sušenej bazalky 
  • 1 štipka mletého čierneho korenia 
  • 1 šálka vody 
  • 1 PL rastlinného oleja 
  • 2 PL olivového oleja 
  • 1 šálka mozzarelly 
  • 1 PL strúhaného parmezánu 

Postup prípravy talianskej foccacie

  1. Vo väčšej miske zmiešame múku, droždie, soľ, cukor, cesnak, oregano, tymián, bazalku a čierne korenie. Pridáme vodu a rastlinný olej a vymiesime kompaktné cesto. 
  2. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime, kým nebude cesto hladké. Veľkú misku naolejujeme a vložíme do nej cesto, ktoré pootáčame, aby sa celé naolejovalo. Misku prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 20 minút kysnúť na teplom mieste. 
  3. Vymastíme si plech na pečenie a predhrejeme rúru na 230 °C.  
  4. Cesto roztlačíme na pripravený plech na hrúbku cca ½ palca. Vrch potrieme olivovým olejom a posypeme mozzarellou a parmezánom. 
  5. Pečieme do zlatista asi 15 minút. Nakrájame na 12 kúskov a podávame teplé. 
REKLAMA
28x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Pravá talianska focaccia, overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb”

  1. Pingback: Varenie s deťmi, ako z kuchyne urobiť zábavné prázdninové ihrisko 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *