Ako pripraviť ten najlepší taliansky chlieb focaccia, ktorý je zvonka dokonale chrumkavý a vnútri mäkký a lahodný? Tento jednoduchý recept je ideálny pre začiatočníkov aj skúsených pekárov chleba.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na taliansku focacciu
- 2 ¾ šálky hladkej múky
- 1 PL aktívneho suchého droždia
- 1 ČL soli
- 1 ČL cukru
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL sušeného oregana
- 1ČL sušeného tymiánu
- ½ ČL sušenej bazalky
- 1 štipka mletého čierneho korenia
- 1 šálka vody
- 1 PL rastlinného oleja
- 2 PL olivového oleja
- 1 šálka mozzarelly
- 1 PL strúhaného parmezánu
Postup prípravy talianskej foccacie
- Vo väčšej miske zmiešame múku, droždie, soľ, cukor, cesnak, oregano, tymián, bazalku a čierne korenie. Pridáme vodu a rastlinný olej a vymiesime kompaktné cesto.
- Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime, kým nebude cesto hladké. Veľkú misku naolejujeme a vložíme do nej cesto, ktoré pootáčame, aby sa celé naolejovalo. Misku prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 20 minút kysnúť na teplom mieste.
- Vymastíme si plech na pečenie a predhrejeme rúru na 230 °C.
- Cesto roztlačíme na pripravený plech na hrúbku cca ½ palca. Vrch potrieme olivovým olejom a posypeme mozzarellou a parmezánom.
- Pečieme do zlatista asi 15 minút. Nakrájame na 12 kúskov a podávame teplé.
Pingback: Varenie s deťmi, ako z kuchyne urobiť zábavné prázdninové ihrisko 2023 | Svetové recepty