Chcete ochutnať najlepšie maslové koláčiky aké ste kedy jedli? Vyskúšajte tento originálny recept na francúzske madlenky a budete nadšený. Príprava týchto vianočných koláčikov je veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 30 minút.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na francúzske madlenky
- 140 g masla
- 2 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 3 PL hnedého cukru
- 2 ČL vanilkového extraktu
- Štipka soli
- 155 g hladkej múky alebo mandľovej múky
- 2 ČL strúhanej citrónovej kôry
- Maslo na vymazanie formičiek
Postup prípravy francúzskych madleniek
- Rúru si predhrejeme na 190 °C, formičky na madlenky si vymažeme maslom.
- Maslo si necháme na miernom ohni rozpustiť. V mise si vyšľaháme vajcia, kryštálový a hnedý cukor, vanilkový extrakt a soľ. Postupne prisypávame múku a po každom nasypaní dôkladne premiešame.
- Prilejeme rozpustené maslo a citrónovú kôru. Jemne premiešame. Polievkovou lyžicou alebo cukrárskym vreckom naplníme formičky a pečieme asi 10 minút, kým nebudú zvrchu zlatisté.
- Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke, vychladnuté madlenky môžeme posypať cukrom alebo namočiť do rozpustenej čokolády.