Preskočiť na obsah

Francúzske madlenky, originálny recept

Francúzske madlenky - originálny recept

Chcete ochutnať najlepšie maslové koláčiky aké ste kedy jedli? Vyskúšajte tento originálny recept na francúzske madlenky a budete nadšený. Príprava týchto vianočných koláčikov je veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 30 minút.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na francúzske madlenky

  • 140 g masla 
  • 2 vajcia 
  • 100 g kryštálového cukru 
  • 3 PL hnedého cukru 
  • 2 ČL vanilkového extraktu 
  • Štipka soli 
  • 155 g hladkej múky alebo mandľovej múky 
  • 2 ČL strúhanej citrónovej kôry 
  • Maslo na vymazanie formičiek 

Postup prípravy francúzskych madleniek

  1. Rúru si predhrejeme na 190 °C, formičky na madlenky si vymažeme maslom. 
  2. Maslo si necháme na miernom ohni rozpustiť. V mise si vyšľaháme vajcia, kryštálový a hnedý cukor, vanilkový extrakt a soľ. Postupne prisypávame múku a po každom nasypaní dôkladne premiešame.  
  3. Prilejeme rozpustené maslo a citrónovú kôru. Jemne premiešame. Polievkovou lyžicou alebo cukrárskym vreckom naplníme formičky a pečieme asi 10 minút, kým nebudú zvrchu zlatisté.  
  4. Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke, vychladnuté madlenky môžeme posypať cukrom alebo namočiť do rozpustenej čokolády.  
REKLAMA
16x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *