Reklama
Hlavné jedlá

Gnocchi s kuracím mäsom a smotanou na panvici – jednoduchý recept

Reklama

Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici.

Ingrediencie

  • 500 g vykostené kuracie prsia bez kože
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • 2 PL olivový olej
  • 1 šalotka
  • 100 g hnedé šampiňóny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL čerstvého tymiánu
  • 1 ČL sušené oregano
  • 1 l kurací vývar
  • 250 – 300 ml smotany na šľahanie
  • Mletá červená paprika
  • 1 bal gnocchi
  • 170 g strúhaná mozzarella
  • 50 g. čerstvo nastrúhaný parmezán
  • 40 g baby špenát

Postup prípravy

  1. Kuracie mäso z oboch strán osolíme a okoreníme. Vo veľkej panvici na strednej teplote zohrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme kuracie mäso a restujeme dozlatista, cca 4 minúty na každej strane, potom mäso vyberieme z panvice.
  2. Reklama
  3. Znížime teplotu a pridáme zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja. Keď bude olej dostatočne rozohriaty, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a šampiňóny. Restujeme cca 5 minút a pridáme prelisovaný cesnak, tymian, oregano a restujeme ešte cca 1 minútu, kým nezačne cesnak rozvoniavať.
  4. Nakoniec prilejeme vývar a pomaly prilievame smotanu na šľahanie. Privedieme do varu, osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku podľa chuti. Vmiešame gnocchi a vrátime späť kuracie mäso. Za občasného miešania necháme dusiť 8 až 10 minút, kým sa kuracie mäso neuvarí. .
  5. Mäso opäť vyberieme z panvice, primiešame oba syry a miešame, kým sa neroztopia.  Nakoniec pridáme špenát, zamiešame, kým listy nezvädnú.
  6. Mäso nakrájame na menšie kúsky a vrátime ho do panvice. Nakoniec dochutíme soľou a korním.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023