Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici.

Ingrediencie

  • 500 g vykostené kuracie prsia bez kože 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 2 PL olivový olej 
  • 1 šalotka 
  • 100 g hnedé šampiňóny 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 ČL čerstvého tymiánu 
  • 1 ČL sušené oregano 
  • 1 l kurací vývar 
  • 250 – 300 ml smotany na šľahanie 
  • Mletá červená paprika 
  • 1 bal gnocchi 
  • 170 g strúhaná mozzarella 
  • 50 g. čerstvo nastrúhaný parmezán 
  • 40 g baby špenát 

Postup prípravy

  1. Kuracie mäso z oboch strán osolíme a okoreníme. Vo veľkej panvici na strednej teplote zohrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme kuracie mäso a restujeme dozlatista, cca 4 minúty na každej strane, potom mäso vyberieme z panvice. 
  2. Znížime teplotu a pridáme zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja. Keď bude olej dostatočne rozohriaty, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a šampiňóny. Restujeme cca 5 minút a pridáme prelisovaný cesnak, tymian, oregano a restujeme ešte cca 1 minútu, kým nezačne cesnak rozvoniavať.   
  3. Nakoniec prilejeme vývar a pomaly prilievame smotanu na šľahanie. Privedieme do varu, osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku podľa chuti. Vmiešame gnocchi a vrátime späť kuracie mäso. Za občasného miešania necháme dusiť 8 až 10 minút, kým sa kuracie mäso neuvarí. .  
  4. Mäso opäť vyberieme z panvice, primiešame oba syry a miešame, kým sa neroztopia.  Nakoniec pridáme špenát, zamiešame, kým listy nezvädnú.  
  5. Mäso nakrájame na menšie kúsky a vrátime ho do panvice. Nakoniec dochutíme soľou a korním.