Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni.
Ingrediencie
- 500 g cíceru
- 1 veľká červená cibuľa
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1 bobkový list
- 2 ČL sušeného oregana
- soľ
- čierne mleté korenie
- šťava z 1-2 citrónov
- 2 PL múky
Postup
- Cícer umyjeme a necháme ho cez noc namočený v studenej vode. Následne ho scedíme a poriadne prepláchneme veľkým množstvom vody.
- Cícer vložíme do veľkej panvice alebo hrnčeka a zalejeme veľkým množstvom vody ( aspoň 4 cm nad cícerom).
- Varíme cca 15 minút, počas varenia odstraňujeme drevenou vareškou penu z vrchu. Potom ho scedíme a vložíme späť do panvice.
- Pridáme toľko teplej vody, aby bol cícer celý ponorený. Privedieme do varu a pridáme olivový olej, nakrájanú cibuľu, oregano a bobkové listy. Znížime teplotu a varíme prikryté asi 1 – 2 hodiny, pokiaľ cícer nezmäkne. V prípade potreby dolievame vodu.
- Do mištičky dáme múku a citrónovú šťavu a postupne prilievame polievku. Šľaháme a zmes pridáme pomaly do polievky a okoreníme. Jemne miešame 2-3 minúty, kým polievka nezhustne.
- Servírujeme s olivami a s chlebom.