Preskočiť na obsah

Grécka cícerová polievka

    Výborná grécka cícerová polievka - jednoduchý a rýchly recept

    Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni.

    Ingrediencie

    • 500 g cíceru 
    • 1 veľká červená cibuľa 
    • 1/2 šálky olivového oleja 
    • 1 bobkový list 
    • 2 ČL sušeného oregana  
    • soľ  
    • čierne mleté ​​​​korenie 
    • šťava z 1-2 citrónov 
    • 2 PL múky 

    Postup

    1. Cícer umyjeme a necháme ho cez noc namočený v studenej vode. Následne ho scedíme a poriadne prepláchneme veľkým množstvom vody. 
    2. Cícer vložíme do veľkej panvice alebo hrnčeka a zalejeme veľkým množstvom vody ( aspoň 4 cm nad cícerom). 
    3. Varíme cca 15 minút, počas varenia odstraňujeme drevenou vareškou penu z vrchu. Potom ho scedíme a vložíme späť do panvice.  
    4. Pridáme toľko teplej vody, aby bol cícer celý ponorený. Privedieme do varu a pridáme olivový olej, nakrájanú cibuľu, oregano a bobkové listy. Znížime teplotu a varíme prikryté asi 1 – 2 hodiny, pokiaľ cícer nezmäkne. V prípade potreby dolievame vodu. 
    5. Do mištičky dáme múku a citrónovú šťavu a postupne prilievame polievku. Šľaháme a zmes pridáme pomaly do polievky a okoreníme. Jemne miešame 2-3 minúty, kým polievka nezhustne. 
    6. Servírujeme s olivami a s chlebom. 
    Ďalšie inšpirácie