15x hodnotené

Grécka šošovicová polievka alebo Fakes soupa je jedným z najobľúbenejších zimných gréckych jedál a má na to dobrý dôvod. Toto tradičné grécke jedlo s vysokou nutričnou hodnotou, jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou je najlepším spôsobom, ako podporiť zdravšie stravovacie návyky pre vás a vašu rodinu.

Ingrediencie

Skúste tiež:  Tradičná česká bramboračka s hubami - najlepší recept

Postup prípravy

  1. Šošovicu dôkladne umyjeme a necháme ju aspoň 2 hodiny namočenú vo vode. Po 2 hodinách vodu zlejeme.  
  2. Rozohrejeme si hrnček a pridáme olivový olej a osmažíme cibuľku do sklovita. Potom k cibuľke pridáme cesnak a minútku ho osmažíme s cibuľkou. Potom pridáme šošovicu, horúcu vodu a bobkové listy. Dusíme pod pokrievkou asi 25 minút. 
  3. Pridáme červený vínny ocot a dobre dochutíme soľou a korením. Ak uprednostňujete, aby bola polievka ‚začervenaná‘, pridajte 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, ale nemusí sa pridať. 
  4. Šošovicovú polievku varíme ďalších 15 minút, kým nezhustne a pokiaľ nebude šošovica mäkká. 
  5. Servírujeme s kvapkou olivového oleja a vínneho octu, posypanú feta syrom. 
Skúste tiež:  Plnené cuketové rolky - obľúbený recept

Odporúčané pomôcky

Skúste tiež:  Jemná krémová brokolicová polievka - najlepší recept