Preskočiť na obsah

Grilovaná cuketa v oleji s balzamicom

    Grilovaná cuketa v oleji s balzamicom - jednoduchý recept

    Grilovaná cuketa je veľmi chutná a zdravá. Môžete ju jesť samostatne alebo použiť ako prílohu k hlavnému jedlu. Vďaka tomuto receptu Vám príprava nezaberie viac ako 20 minút.

    Ingrediencie

    • 2 veľké cukety  
    • 2 PL olivového oleja 
    • 1 PL balzamikového octu 
    • ½ ČL kóšer soli  
    • ¼ ČL čierneho korenia 
    • ½ ČL cesnakového prášku 

    Postup

    1. Odrežeme okraje cukety a pokrájame ju priečne na kolieska hrubé cca 0,5 cm. V malej miske vymiešame olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čierne korenie a cesnakový prášok. Touto zmesou potrieme kolieska cukety z oboch strán  a grilujeme na grilovacej panvici na strednej teplote cca 3- 4 minúty z každej strany.  
    2. Opečené plátky cukety potrieme zvyšnou marinádou a podávame s dipom alebo ako prílohu ku grilovanej rybe.  
    Ďalšie inšpirácie