Halloweenske dezertné poháriky s tekvicovým pudingom predstavujú skvelú kombináciu tradície a vynikajúcej chuti. Tieto jedinečné dezerty v sebe kombinujú krémovosť tekvicového pudingu s chrumkavosťou sušienkovej mrveničky, čo vytvára perfektný kontrast chutí a textúr.
Obsah receptu
Tekvicový puding je pripravený z pravého tekvicového pyré, ktoré mu dodáva autentickú a hlbokú chuť, doplnenú štipkou škorice a muškátového orieška. Na vrchu sú dezerty zdobené rozdrvenými sušienkami a očkami z mini marshmallows, ktoré im dodávajú skutočný halloweenský vzhľad.
Tieto poháriky sú ideálnym riešením na každú halloweensku párty alebo stretnutie. Nielenže sú vizuálne atraktívne, ale ich chuť určite osloví všetkých milovníkov tekvice. Navyše, vďaka svojmu pestrému vzhľadu a originálnemu nápadu budú stredobodom každej oslavy. Potešte svojich blízkych a priateľov týmto výnimočným dezertom a vytvorte si nezabudnuteľné spomienky spojené s oslavou Halloween.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na Halloweenske dezertné poháriky
Korpus
- 200g orechových, čokoládových alebo karamelových sušienok (napr. Oreo bez krému)
- 80g rozpusteného masla
Tekvicový puding
- 200g tekvicové pyré
- 1 bal vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 100g cukru (alebo menej podľa chuti)
- 1 ČL škorice
- ½ ČL mletého muškátového oriešku
Zdobenie
- Mini marshmallow
- Čokoládová fixka alebo čokoládová poleva
Postup prípravy Halloweenskych dezertných pohárikov
Príprava korpusu
Rozdrvte sušienky v mixéri alebo ručne valčekom vo vrecku. Pridajte rozpustené maslo a poriadne premiešajte, aby vznikla zmes podobná mokrému piesku. Túto zmes rozdeľte medzi poháriky a dôkladne stlačte na dno. Nechajte sušienkový korpus aj na vrch každého pohárika.
Tekvicový puding
Vanilkový puding uvarte v mlieku podľa návodu. Pridajte cukor, škoricu a muškátový oriešok a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte tekvicové pyré a dôkladne premiešajte. Nechajte puding vychladnúť a následne ho rozdeľte do pohárikov na vrch sušienkového korpusu.
Zdobenie
Na vrch pudingu dajte sušienkový korpus tak, aby bol všetok puding zakrytý. Na mini marshmallow nakreslite oči pomocou čokoládovej fixky alebo čokoládovej polevy a položte ich na vrchný korpus.
Chladenie
Dezertné poháriky by mali byť v chlade aspoň 2 hodiny pred podávaním.
Videorecept na Halloweenske dezertné poháriky
Najčastejšie otázky o Halloweenskych dezertných pohárikoch
Môžem nahradiť tekvicovú pyré iným druhom pyré?
Áno, môžete experimentovať s inými ovocnými kašami alebo pyré, napríklad s jablkami alebo hruškami. Avšak, chuť tekvice je to, čo robí tento dezert jedinečným.
Môžem použiť hotový tekvicový puding z obchodu?
Ak nemáte čas alebo chuť pripravovať domáci puding, môžete použiť aj hotový z obchodu. Doporučujeme však voliť kvalitné produkty bez pridaných umelých farbív a konzervačných látok.
Ako dlho môžem skladovať tieto poháriky v chladničke?
Dezerty by mali byť konzumované do 2-3 dní od ich prípravy pre najlepšiu chuť a konzistenciu.
Môžem tieto poháriky zmraziť?
Áno, môžete ich zmraziť. Avšak, puding môže zmeniť svoju textúru po rozmrazení. Doporučujeme ich konzumovať čerstvé.
Aké iné ozdoby môžem použiť na dekoráciu?
Nebojte sa byť kreatívni! Môžete pridať napríklad gumové červíky, cukrové pavučiny alebo čokoládové netopiere.
Ako môžem dosiahnuť hustejší/redší puding?
Ak chcete hustejší puding, môžete pridať viac škrobu alebo menej mlieka. Naopak, pre redší puding pridajte viac mlieka.