Preskočiť na obsah

Halloweenske dezertné poháriky s tekvicovým pudingom

Halloweenske dezertné poháriky s tekvicovým pudingom predstavujú skvelú kombináciu tradície a vynikajúcej chuti. Tieto jedinečné dezerty v sebe kombinujú krémovosť tekvicového pudingu s chrumkavosťou sušienkovej mrveničky, čo vytvára perfektný kontrast chutí a textúr.

REKLAMA

Tekvicový puding je pripravený z pravého tekvicového pyré, ktoré mu dodáva autentickú a hlbokú chuť, doplnenú štipkou škorice a muškátového orieška. Na vrchu sú dezerty zdobené rozdrvenými sušienkami a očkami z mini marshmallows, ktoré im dodávajú skutočný halloweenský vzhľad.

Tieto poháriky sú ideálnym riešením na každú halloweensku párty alebo stretnutie. Nielenže sú vizuálne atraktívne, ale ich chuť určite osloví všetkých milovníkov tekvice. Navyše, vďaka svojmu pestrému vzhľadu a originálnemu nápadu budú stredobodom každej oslavy. Potešte svojich blízkych a priateľov týmto výnimočným dezertom a vytvorte si nezabudnuteľné spomienky spojené s oslavou Halloween.

Najlepšie kuchynské pomôcky

REKLAMA

Ingrediencie na Halloweenske dezertné poháriky

Korpus

Tekvicový puding

Zdobenie

Inšpirácia na Mikuláša

Adventné kalendáre s únikovou hrou - kúpite na Martinus.sk

Adventné kalendáre s únikovou hrou kombinujú tradičný koncept adventného kalendára so vzrušujúcim zážitkom únikovej hry. Tento nový trend prináša zábavný a interaktívny spôsob, ako spočítať dni do Vianoc.... Zobraziť viac

REKLAMA

Postup prípravy Halloweenskych dezertných pohárikov

Príprava korpusu

Rozdrvte sušienky v mixéri alebo ručne valčekom vo vrecku. Pridajte rozpustené maslo a poriadne premiešajte, aby vznikla zmes podobná mokrému piesku. Túto zmes rozdeľte medzi poháriky a dôkladne stlačte na dno. Nechajte sušienkový korpus aj na vrch každého pohárika.

Tekvicový puding

Vanilkový puding uvarte v mlieku podľa návodu. Pridajte cukor, škoricu a muškátový oriešok a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte tekvicové pyré a dôkladne premiešajte. Nechajte puding vychladnúť a následne ho rozdeľte do pohárikov na vrch sušienkového korpusu.

Zdobenie

Na vrch pudingu dajte sušienkový korpus tak, aby bol všetok puding zakrytý. Na mini marshmallow nakreslite oči pomocou čokoládovej fixky alebo čokoládovej polevy a položte ich na vrchný korpus.

Chladenie

Dezertné poháriky by mali byť v chlade aspoň 2 hodiny pred podávaním.

REKLAMA

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

Videorecept na Halloweenske dezertné poháriky

Najčastejšie otázky o Halloweenskych dezertných pohárikoch

Môžem nahradiť tekvicovú pyré iným druhom pyré?

Áno, môžete experimentovať s inými ovocnými kašami alebo pyré, napríklad s jablkami alebo hruškami. Avšak, chuť tekvice je to, čo robí tento dezert jedinečným.

Môžem použiť hotový tekvicový puding z obchodu?

Ak nemáte čas alebo chuť pripravovať domáci puding, môžete použiť aj hotový z obchodu. Doporučujeme však voliť kvalitné produkty bez pridaných umelých farbív a konzervačných látok.

Ako dlho môžem skladovať tieto poháriky v chladničke?

Dezerty by mali byť konzumované do 2-3 dní od ich prípravy pre najlepšiu chuť a konzistenciu.

Môžem tieto poháriky zmraziť?

Áno, môžete ich zmraziť. Avšak, puding môže zmeniť svoju textúru po rozmrazení. Doporučujeme ich konzumovať čerstvé.

Aké iné ozdoby môžem použiť na dekoráciu?

Nebojte sa byť kreatívni! Môžete pridať napríklad gumové červíky, cukrové pavučiny alebo čokoládové netopiere.

Ako môžem dosiahnuť hustejší/redší puding?

Ak chcete hustejší puding, môžete pridať viac škrobu alebo menej mlieka. Naopak, pre redší puding pridajte viac mlieka.

REKLAMA
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *