Reklama
Dezerty

Halloweenske koláčiky – recept na Jack-O‘-Lantern cookies

Reklama

Rozkošná halloweenska pochúťka, ktorú si každý zamiluje.

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky
  • ¾ ČL mletej škorice
  • ¾ ČL mletého zázvoru
  • ¾ ČL muškátového orieška
  • ¾ ČL mletého nového korenia alebo klinčekov
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • Štipka soli
  • 120 g zmäknutého masla
  • 100 g kryštálový cukor
  • 100 g hnedý cukor
  • 1 veľké vajce
  • 120 g tekvicové pyré
  • 1 ČL vanilkový extrakt

Náplň 

  • 170 g  smotanový syr
  • 180 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • Štipka soli

Pre tmavú polevu roztopená horká čokoláda 

Postup prípravy

  1. Vo veľkej mise zmiešame múku, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, mleté nové korenie, prášok do pečiva a soľ. V ďalšej mise si vyšľaháme maslo s cukrom ( bielym aj hnedým) do krémova. Pridáme vajíčko a poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme tekvicové pyré a vanilkový extrakt a šľaháme, kým sa zmes poriadne nespojí.
  2. Pomaly prisypávame suché prísady a zašľahávame, kým sa cesto nespojí. Cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny, ideálne na noc.
  3. Reklama
  4. Dva plechy si vystelieme papierom na pečenie, Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, vykrajujeme pomocou vykrajovačky malé tekvičky a ukladáme ich na pripravené plechy. Takto spracujeme všetko cesto.
  5. Plechy dáme na 15 minút do mrazničky. Pomocou noža vykrojíme na polovici sušienok tváričky. Ak je cesto príliš mäkké, znova dáme do mrazničky.
  6. Predhrejeme si rúru na 180 °C a sušienky pečieme 8 – 10 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  7. Vo veľkej mise si vyšľaháme smotanový syr a práškový cukor do hladka. Pridáme vanilku, štipku soli, prípadne čokoládu a šľaháme, kým sa plnka celá nespojí. Plnku nanášame na sušienku bez tváričky a na vrch  dáme sušienku s tváričkou.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023