Rozkošná halloweenska pochúťka, ktorú si každý zamiluje.

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky 
  • ¾ ČL mletej škorice
  • ¾ ČL mletého zázvoru
  • ¾ ČL muškátového orieška
  • ¾ ČL mletého nového korenia alebo klinčekov 
  • 1 ČL prášok do pečiva 
  • Štipka soli 
  • 120 g zmäknutého masla 
  • 100 g kryštálový cukor 
  • 100 g hnedý cukor 
  • 1 veľké vajce 
  • 120 g tekvicové pyré 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 

Náplň 

  • 170 g  smotanový syr 
  • 180 g práškového cukru 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 
  • Štipka soli 

Pre tmavú polevu roztopená horká čokoláda 

Postup prípravy

  1. Vo veľkej mise zmiešame múku, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, mleté nové korenie, prášok do pečiva a soľ. V ďalšej mise si vyšľaháme maslo s cukrom ( bielym aj hnedým) do krémova. Pridáme vajíčko a poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme tekvicové pyré a vanilkový extrakt a šľaháme, kým sa zmes poriadne nespojí.  
  2. Pomaly prisypávame suché prísady a zašľahávame, kým sa cesto nespojí. Cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny, ideálne na noc.  
  3. Dva plechy si vystelieme papierom na pečenie, Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, vykrajujeme pomocou vykrajovačky malé tekvičky a ukladáme ich na pripravené plechy. Takto spracujeme všetko cesto.  
  4. Plechy dáme na 15 minút do mrazničky. Pomocou noža vykrojíme na polovici sušienok tváričky. Ak je cesto príliš mäkké, znova dáme do mrazničky.  
  5. Predhrejeme si rúru na 180 °C a sušienky pečieme 8 – 10 minút. Necháme úplne vychladnúť. 
  6. Vo veľkej mise si vyšľaháme smotanový syr a práškový cukor do hladka. Pridáme vanilku, štipku soli, prípadne čokoládu a šľaháme, kým sa plnka celá nespojí. Plnku nanášame na sušienku bez tváričky a na vrch  dáme sušienku s tváričkou.