Originálna strašidelná pochúťka pre malých aj veľkých maškrtníkov.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na halloweenské lízatkové múmie
- 8 paličiek na lízanky
- 300 g rozpustenej čokolády
- 8 ks plnených sušienok (napr. dr Gerard stix )
- M&M’s na zdobenie
Maslový krém
- 100 g masla izbovej teploty
- 200 g práškovho cukru
- 1 – 2 ČL mlieka
- 1 ČL vanilkový extrakt
Postup prípravy halloweenskych lízátkových múmií
- Plech vystelieme papierom na pečenie a paličky na lízanky namočíme do čokolády. Plnené sušienky rozdelíme a dovnútra vložíme paličku na lízanku. Sušienky naspäť pritlačíme k sebe a ponoríme do rozpustenej čokolády. Prebytočnú čokoládu odkvapkáme.
- Namočené sušienky na paličkách položíme na pripravený plech a necháme stuhnúť asi 25 minút. ( prípadne 10 minút v chladničke).
- Do misy si dáme maslo izbovej teploty a šľaháme cca 5 minút, kým maslo nezbledne a mierne nezväčší objem. Potom postupne po troškách pridávame práškový cukor, pričom každú dávku poriadne zašľahávame. Krém pekne zhustne. Nakoniec pridáme mlieko a vanilkový extrakt a zašľháme.
- Krém si dáme do cukrárskeho vrecka s plochou špičkou a na lízankách spravíme pásy, akoby mali obväzy. Necháme kúsok voľný, kam dáme dve M&M’s rovnakej farby ako oči a na každý z cukríkov urobíme bodku čokoládou.
- Necháme stuhnúť asi hodinu.