Preskočiť na obsah

Halloweenske makrónky, skvelý recept

    Halloweenske makrónky, skvelý recept

    Halloween je čas, kedy sa temnota a mágia stretáva s tradíciou a zábavou. A čo by mohlo lepšie vyjadriť túto kombináciu než jemné a lahodné halloweenske makrónky, ktoré vás vrhnú do sveta strašidelných tekvíc a veselých duchov? Halloweenske makrónky sú nielen vizuálne pôsobivé ale aj chuťové delikatesy, ktoré si budú vaši hostia pamätať ešte dlho potom, čo sa prízraky strašidlá sa vrátia do svojich skrýš.

    Základom tohto receptu sú klasické makrónky, ktoré sú v Európe obľúbené už stáročia. Vďaka svojej jemnej konzistencii a lahodnej chuti sú ideálnym kandidátom na experimentovanie s rôznymi príchuťami a farbami. A práve tieto vlastnosti ich robia ideálnymi na vytvorenie Halloweenskej verzie, ktorá zaujme nielen svojou chuťou, ale aj nezabudnuteľným zobrazením.

    Oranžové tekvičkové makrónky sú ozvláštnené čiernymi rysmi, ktoré zobrazujú typický strašidelný výraz tekvíc, kým sivý duchovia majú jednoduché, no rozkošné tváre, ktoré vyvolávajú úsmev na tvári. Avšak tieto koláčiky nie sú len o vizuálnom dojme – ich chutné, krémové vnútro skryté medzi dvoma jemnými, chrumkavými vrstvami je to, čo robí tento dezert tak neodolateľným.

    Halloweenske makrónky môžu byť skvelým doplnkom k vašej párty. Okrem toho môžete použiť tento recept ako inšpiráciu a experimentovať s vlastnými nápadmi na ich dekoráciu a príchute. Ako by ste napríklad vytvorili pavúčie alebo upírske makrónky? Nech už sa rozhodnete akokoľvek, jedno je isté, tieto makrónky budú hitom každej Halloweenskej oslavy!

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na halloweenske makrónky

    Makrónky

    • 150g mletých mandlí
    • 150g práškového cukru
    • 110g bielkov
    • 150g kryštálového cukru
    • 40ml vody
    • Potravinárske farbivá (oranžová a čierna)

    Náplň

    • 100g masla (zmäknutého)
    • 200g práškového cukru
    • 1 ČL vanilkového extraktu
    • 2 PL smotany
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy halloweenskych makróniek

    Príprava mandľovej zmesi

    Mandle a práškový cukor dajte do mixéra a jemne rozmixujte na jemný prášok, ale len veľmi krátko. Preosejte zmes cez jemné sito aspoň 3- 4 krát.

    Šľahanie bielkov

    Bielky nechajte odstáť pri izbovej teplote 1 deň. V čistej a suchej mise vyšľahajte bielky na tuhý sneh. Postupne pridávajte kryštálový cukor a šľahajte, až kým zmes nie je pevná a lesklá.

    Primiešanie mandľovej zmesi

    Pridajte po častiach mandľovú zmes do vyšľahaných bielkov a jemne vmiešajte. Pridajte potravinárske farbivo prípadne rozdeľte zmes a pridajte do každej inú farbu.

    Príprava na pečenie

    Pomocou vrecka na zdobenie vytlačte malé kruhy (asi 3- 4 cm v priemere) na plech s papierom na pečenie alebo podložkou na makrónky. Aby nevznikli bublinky, jemne plechom pobúchajte a nechajte schnúť pri izbovej teplote po dobu asi 30 – 2 hodiny, kým nebude povrch jemne uschnutý.

    Pečenie

    Pečte v predhriatej rúre na 160°C približne 10-12 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom ich jemne odlepte z podložky.

    Príprava krému

    V mise vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do krémova. Pridajte vanilkový extrakt a smotanu a vyšľahajte do hladka.

    Lepenie makróniek

    Na jednu polovicu makrónky nanesieme náplň a priložíme druhú polovicu. Nepritláčame, aby sa nezlomili.

    Zdobenie

    Pomocou čiernej potravinárskej fixky alebo čiernym krémom dotvoríme vzhľad tekvičiek.

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na halloweenske makrónky

    Najčastejšie otázky o halloweenskych makrónkach

    Aké príchute môžem použiť do makróniek?

    Hoci sme v recepte uviedli konkrétne príchute, môžete experimentovať s rôznymi kombináciami, ako sú čokoláda, malina, mäta alebo dokonca karamel.

    Môžem použiť iné farby?

    Samozrejme! Halloween je o kreativite, takže môžete prispôsobiť farby podľa vašich predstáv a potrieb.

    Ako dlho vydržia makrónky čerstvé?

    Makrónky je najlepšie konzumovať do 2-3 dní, ak sú uložené v chladničke v hermeticky uzavretom obale.

    Mám problémy s tvarovaním makróniek. Ako dosiahnem dokonalý tvar?

    Tvarovanie môže byť trochu zložité. Odporúčame použiť vrecko na zdobenie s okrúhlou špičkou a postupne vytlačovať zmes na plech, pričom medzi jednotlivými makrónkami nechávate dostatočný priestor.

    Môj krém je príliš riedky. Čo s tým?

    Ak je váš krém príliš riedky, pridajte viac práškového cukru alebo ho nechajte v chladničke o niečo dlhšie, aby stuhol.

    Ako môžem urobiť makrónky bez orechov pre alergikov?

    Môžete skúsiť recepty na makrónky, ktoré neobsahujú mandle. Nahradiť ich môžete napríklad ovocným pyré alebo inými alternatívnymi múkami.

    Je možné makrónky mraziť?

    Áno, môžete ich zmraziť ale bez náplne. Keď budete chcieť makrónky konzumovať, nechajte ich pri izbovej teplote rozmraziť a potom ich naplňte.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie