Preskočiť na obsah

Halloweenské mäsové koláčiky, výborný recept

    Halloweenské mäsové koláčiky, výborný recept

    V modernom svete, kde sa Halloween stáva čoraz populárnejším, hľadajú ľudia nové a kreatívne spôsoby, ako pridať trochu strašidelnosti do svojich tradičných receptov. Tieto Halloweenské mäsové koláčiky nie sú len lahodné, ale aj vizuálne pútavé, čo ich robí ideálnymi pre akúkoľvek strašidelnú párty alebo rodinnú večeru na konci októbra.

    Kombináciou chutnej mäsovej zmesi, hrášku, mrkvy a krehkého lístkového cesta vytvárajú tieto koláčiky dokonalú rovnováhu medzi výživnými a chutnými. Vďaka pridaným koreninám a zelenine je ich chuť bohatá, pričom paradajkový pretlak pridáva sladkosť a hĺbku.

    No skutočným skvostom týchto koláčikov je ich vizuálny vzhľad. Použitím zvyšného cesta na vytvorenie strašidelných tvárí sa každý kúsok stáva zážitkom nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre oči. Predstavte si ako sa asi zatvária vaši hostia, keď pred nich postavíte taniere plné týchto malých umeleckých diel!

    Či už ste veteránom v pečení alebo len začínate, tento recept je jednoduchý na prípravu a ponúka množstvo možností flexibility. Môžete experimentovať s rôznymi náplňami, pridať ďalšie zeleninové alebo koreninové prísady alebo upraviť tvar koláčikov tak, aby zodpovedali vašej osobnej vízii Halloweenu.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na halloweenské mäsové koláčiky

    • 500 g mletého hovädzieho mäsa
    • 1 veľká cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 hrnček hrášku a mrkvy ( môže byť mrazená zmes)
    • 2 PL paradajkového pretlaku
    • 2 ČL soli
    • 1 ČL čierneho korenia
    • 1/2 ČL tymiánu alebo iných korenín podľa chuti
    • 500 g lístkového cesta
    • 1 vajce
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy halloweenskych mäsových koláčikov

    Predhriatie rúry

    Predhrejte rúru na 200°C.

    Mäsová náplň

    Na panvici roztopíme maslo alebo olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme do sklovita. Pridáme mleté mäso a restujeme do hneda. Pridáme hrášok a mrkvu, paradajkový pretlak, soľ, korenie a bylinky. Varíme na strednom ohni asi 10 minút alebo kým zelenina nie je mäkká.

    Príprava koláčikov na pečenie

    Rozvaľkáme lístkové cesto a vykrojíme z neho kruhy. Na každý druhý kruh dáme 1 PL mäsovej zmesi (podľa veľkosti kruhov). Do kruhov bez náplní spravíme nožom tváričky a prikryjeme nimi kolieska s mäsovou zmesou. Okraje povtláčame vidličkou, aby náplň nevyšla počas pečenia von. Každý koláčik potrieme rozšľahaným vajcom.

    Pečenie

    Pečieme v predhriatej rúre asi 20-25 minút alebo kým koláčiky nie sú zlatohnedé. Po dopečení necháme mierne vychladnúť. Podávame teplé.

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na halloweenské mäsové koláčiky

    Najčastejšie otázky o halloweenskych mäsových koláčikoch

    Môžem nahradiť mleté hovädzie mäso iným mäsom?

    Áno, môžete použiť mleté bravčové, morčacie alebo dokonca kuracie podľa chuti a vašich preferencií.

    Ak nemám lístkové cesto, môžem použiť iné cesto?

    Samozrejme. Môžete použiť aj krehké cesto alebo iný druh cesta, ktorý máte po ruke. Len si dávajte pozor na upravenie času pečenia.

    Môžem pridať inú zeleninu alebo iné prísady?

    Určite! Brokolica, kukurica, paprika alebo huby by boli skvelými palternatívami. Vždy však dbajte na to, aby ste náplň neprerobili, aby koláčiky neprekypovali.

    Ako dlho môžem skladovať tieto koláčiky?

    V chladničke môžete koláčiky skladovať do 3 dní v uzavretom obale. Môžete ich tiež zmraziť a potom ich znova zahriať pri nízkej teplote.

    Ako viem, že sú koláčiky dobre upečené?

    Koláčiky by mali mať zlatohnedý povrch a pevnú, ale nie tvrdú textúru. Cesto by malo byť upečené a mäso v strede horúce.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie