Preskočiť na obsah

Zdravý hemendex so šunkou, jednoduchý recept

Zdravý hemendex so šunkou - jednoduchý recept

Ham and eggs alebo po našom Hemendex je rýchle a obľúbené jedlo, ktoré môžeme v skratke definovať ako šunku s vajcami. Toto jedlo zvládne naozaj každý a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Hemendex sa väčšinou pripravuje na raňajky, ale nič nepokazíte tým, ak si ho dáte aj na večeru.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na hemendex

  • 4 vajcia  
  • 5 plátkov kvalitnej šunky  
  • Soľ 
  • Mleté čierne korenie  
  • Mletá červená paprika 
  • Bravčová masť  

Postup prípravy hemendexu

  1. Na nepriľnavej panvici si rozohrejeme bravčovú masť a jemne opečieme plátky šunky z oboch strán. Nesmú byť tvrdé, preto opekáme len zľahka. Takto opečenú šunku necháme porozkladanú na celej panvici a jemne rozbijeme vajíčka tak, aby sme neporušili žĺtky.  
  2. Na miernom ohni pomaly pečieme cca 5 minút, kým nebude bielko pevné a žĺtok tekutý. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou.  
  3. Podávame s chlebom a čerstvou zeleninou ( cherry paradajky, uhorka, paprika) 
REKLAMA
24x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *