Ham and eggs alebo po našom Hemendex je rýchle a obľúbené jedlo, ktoré môžeme v skratke definovať ako šunku s vajcami. Toto jedlo zvládne naozaj každý a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Hemendex sa väčšinou pripravuje na raňajky, ale nič nepokazíte tým, ak si ho dáte aj na večeru.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na hemendex
- 4 vajcia
- 5 plátkov kvalitnej šunky
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Mletá červená paprika
- Bravčová masť
Postup prípravy hemendexu
- Na nepriľnavej panvici si rozohrejeme bravčovú masť a jemne opečieme plátky šunky z oboch strán. Nesmú byť tvrdé, preto opekáme len zľahka. Takto opečenú šunku necháme porozkladanú na celej panvici a jemne rozbijeme vajíčka tak, aby sme neporušili žĺtky.
- Na miernom ohni pomaly pečieme cca 5 minút, kým nebude bielko pevné a žĺtok tekutý. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou.
- Podávame s chlebom a čerstvou zeleninou ( cherry paradajky, uhorka, paprika)