Preskočiť na obsah

Hemendex so šunkou

    Zdravý hemendex so šunkou - jednoduchý recept

    Ham and eggs alebo po našom Hemendex je rýchle a obľúbené jedlo, ktoré môžeme v skratke definovať ako šunku s vajcami. Toto jedlo zvládne naozaj každý a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Hemendex sa väčšinou pripravuje na raňajky, ale nič nepokazíte tým, ak si ho dáte aj na večeru.

    Ingrediencie

    • 4 vajcia  
    • 5 plátkov kvalitnej šunky  
    • Soľ 
    • Mleté čierne korenie  
    • Mletá červená paprika 
    • Bravčová masť  

    Postup

    1. Na nepriľnavej panvici si rozohrejeme bravčovú masť a jemne opečieme plátky šunky z oboch strán. Nesmú byť tvrdé, preto opekáme len zľahka. Takto opečenú šunku necháme porozkladanú na celej panvici a jemne rozbijeme vajíčka tak, aby sme neporušili žĺtky.  
    2. Na miernom ohni pomaly pečieme cca 5 minút, kým nebude bielko pevné a žĺtok tekutý. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou.  
    3. Podávame s chlebom a čerstvou zeleninou ( cherry paradajky, uhorka, paprika) 
    Ďalšie inšpirácie