Ochutnajte výbornú hubársku delikatesu – hlivový guláš. Táto skvelá gulášová polievka je tiež ideálnym jedlom pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäso.
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Ingrediencie na hlivový guláš
- 500 g hliva ustricová
- 1 cibuľa
- 4 väčšie zemiaky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 konzerva leča alebo papriky a paradajky
- Mleté čierne korenie
- Majorán
- Soľ
- Mletá červená paprika
- Rasca drvená
- 1 PL bravčová masť
- Voda
Hľadáte vianočné darčeky?
Objavte perfektný darček pre každého - od najnovších tech hračiek pre mužov a luxusných kozmetických produktov pre ženy, až po zábavné hračky pre deti a útulné doplnky pre starých rodičov. Nakupujte teraz a prežite radostné sviatky plné úsmevov a spokojnosti!
- Darčeky pre ženy
- Darčeky pre mužov
- Darčeky pre deti
- Darčeky pre starých rodičov
- Darčeky pre cestovateľov
- Darčeky pre čitateľov
- Darčeky pre aktívnych
- Darčeky pre domasedov
Darčeky podľa ceny: Do 10€ | Do 25€ | do 50€ | Do 100€ | Nad 100€
Postup prípravy hlivového gulášu
- V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita. Prelisujeme cesnak a pridáme nakrájanú hlivu. Chvíľku zarestujeme. Prisypeme mletú červenú papriku, rascu a čierne korenie. Podlejeme vodou.
- Privedieme do varu. Pridáme lečo a varíme na miernom ohni asi 30 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.
- Pred koncom varenia pridáme majorán a podľa chuti osolíme a dokoreníme.
- Podávame s čerstvým chlebom.
Pingback: Staré slovenské polievky, recepty našich starých mám 2023 | Svetové recepty