Ochutnajte výbornú hubársku delikatesu – hlivový guláš. Táto skvelá gulášová polievka je tiež ideálnym jedlom pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäso.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na hlivový guláš
- 500 g hliva ustricová
- 1 cibuľa
- 4 väčšie zemiaky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 konzerva leča alebo papriky a paradajky
- Mleté čierne korenie
- Majorán
- Soľ
- Mletá červená paprika
- Rasca drvená
- 1 PL bravčová masť
- Voda
Postup prípravy hlivového gulášu
- V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita. Prelisujeme cesnak a pridáme nakrájanú hlivu. Chvíľku zarestujeme. Prisypeme mletú červenú papriku, rascu a čierne korenie. Podlejeme vodou.
- Privedieme do varu. Pridáme lečo a varíme na miernom ohni asi 30 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.
- Pred koncom varenia pridáme majorán a podľa chuti osolíme a dokoreníme.
- Podávame s čerstvým chlebom.