Preskočiť na obsah

Výborný hlivový guláš, overený recept

Výborný hlivový guláš - overený recept

Ochutnajte výbornú hubársku delikatesu – hlivový guláš. Táto skvelá gulášová polievka je tiež ideálnym jedlom pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäso.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na hlivový guláš

  • 500 g hliva ustricová 
  • 1 cibuľa 
  • 4 väčšie zemiaky 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 1 konzerva leča alebo papriky a paradajky 
  • Mleté čierne korenie 
  • Majorán 
  • Soľ 
  • Mletá červená paprika 
  • Rasca drvená 
  • 1 PL bravčová masť 
  • Voda 

Postup prípravy hlivového gulášu

  1. V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita. Prelisujeme cesnak a pridáme nakrájanú hlivu. Chvíľku zarestujeme. Prisypeme mletú červenú papriku, rascu a čierne korenie. Podlejeme vodou.  
  2. Privedieme do varu. Pridáme lečo a varíme na miernom ohni asi 30 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.  
  3. Pred koncom varenia pridáme majorán a podľa chuti osolíme a dokoreníme.  
  4. Podávame s čerstvým chlebom.  
REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *