Preskočiť na obsah

Výborný hlivový guláš, overený recept

Ochutnajte výbornú hubársku delikatesu – hlivový guláš. Táto skvelá gulášová polievka je tiež ideálnym jedlom pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäso.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

REKLAMA

Ingrediencie na hlivový guláš

  • 500 g hliva ustricová 
  • 1 cibuľa 
  • 4 väčšie zemiaky 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 1 konzerva leča alebo papriky a paradajky 
  • Mleté čierne korenie 
  • Majorán 
  • Soľ 
  • Mletá červená paprika 
  • Rasca drvená 
  • 1 PL bravčová masť 
  • Voda 

Hľadáte vianočné darčeky?

Objavte perfektný darček pre každého - od najnovších tech hračiek pre mužov a luxusných kozmetických produktov pre ženy, až po zábavné hračky pre deti a útulné doplnky pre starých rodičov. Nakupujte teraz a prežite radostné sviatky plné úsmevov a spokojnosti!

Darčeky podľa ceny: Do 10€ | Do 25€ | do 50€ | Do 100€ | Nad 100€

REKLAMA

Postup prípravy hlivového gulášu

  1. V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita. Prelisujeme cesnak a pridáme nakrájanú hlivu. Chvíľku zarestujeme. Prisypeme mletú červenú papriku, rascu a čierne korenie. Podlejeme vodou.  
  2. Privedieme do varu. Pridáme lečo a varíme na miernom ohni asi 30 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.  
  3. Pred koncom varenia pridáme majorán a podľa chuti osolíme a dokoreníme.  
  4. Podávame s čerstvým chlebom.  
REKLAMA
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Výborný hlivový guláš, overený recept”

  1. Pingback: Staré slovenské polievky, recepty našich starých mám 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *