Preskočiť na obsah

Recept mesiaca: Horúca čokoláda s korenistým twistom

    Recept mesiaca: Horúca čokoláda s korenistým twistom

    Keď sa zima blíži a dni sa stávajú chladnejšími, nič nás nezahreje viac ako horúca čokoláda. Avšak tento mesiac vám prinesieme niečo špeciálne – tradičnú horúcu čokoládu s exotickým a korenistým nádychom. Naša horúca čokoláda s korenistým twistom kombinuje bohatosť tmavej čokolády s jemným štipľavým nádychom chilli, ktorý dodáva neuveriteľný kontrast a hlbokú chuť.

    Tento recept je inšpirovaný starými mexickými tradíciami, kde je chilli často kombinované s čokoládou, aby vytvorilo hrejivý nápoj. Práve táto kombinácia robí tento recept výnimočným a zaujímavým pre všetky chuťové bunky. Korenie môže byť na začiatok pre niektorých prekvapujúce, ale je to práve tá iskra, ktorá dodáva nápoju osobitosť a charakter.

    Okrem čokolády a chilli, tento recept tiež využíva mlieko, ktoré dodáva nápoju zamatovú konzistenciu, a kúsok anízu, ktorý dokonale vyvažuje ostrý nádych chilli. To všetko sa spája v dokonalej harmónii, ktorá vás zahreje až k jadru.

    Horúca čokoláda s korenistým twistom je ideálna pre tých, ktorí hľadajú niečo iné a odvážne, ale aj pre tých, ktorí jednoducho milujú dobrú horúcu čokoládu s netradičným nádychom. Je to dokonalý recept na zahriatie po dlhom dni na čerstvom vzduchu alebo na oslavu s priateľmi a rodinou v chladných zimných večeroch. Skúste tento recept a nechajte sa uniesť neuveriteľnou kombináciou chutí a vôní.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na horúcu čokoládu s korenistým twistom

    • 500 ml mlieka
    • 100 g kvalitnej tmavej čokolády
    • 1 ČL mletej škorice
    • Štipka mletej kajenskej papriky
    • 1 hviezdicový aníz
    • Med alebo cukor podľa chuti
    • Šľahačka na ozdobu (nepovinné)
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy horúcej čokolády

    Príprava čokolády

    Tmavú čokoládu nakrájame na menšie kúsky, aby sa ľahko rozpúšťala v mlieku.

    Mlieko a korenie

    Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme hviezdicový aníz a začneme ho zohrievať na strednom ohni. Netreba ho priviesť do varu.

    Pridávanie čokolády

    Keď je mlieko dostatočne teplé, pridáme kúsky čokolády a za stáleho miešania ju necháme úplne rozpustiť.

    Ochutenie

    Pridáme škoricu, štipku kajenskej papriky (dávajte pozor, aby ste to neprehnali s množstvom) a osladíme medom alebo cukrom podľa chuti.

    Podávanie

    Horúcu čokoládu prelejeme do šálok a môžeme ozdobiť šľahačkou a posypať troškou škorice na vrch. Pre deti môžme dať aj maličké marshmallows.

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na horúcu čokoládu s korenistým twistom

    Akú čokoládu by som mal/a použiť pre tento recept?

    Odporúčame použiť kvalitnú tmavú čokoládu s obsahom kakaa minimálne 70%. Avšak môžete experimentovať aj s mliečnou čokoládou, ak máte radšej sladšiu chuť.

    Môžem vynechať chilli, ak nechcem príliš korenistú chuť?

    Áno, chilli je voliteľné. Jeho pridanie však dodá čokoláde zaujímavý kontrast a hlbokú chuť.

    Aký druh mlieka je najlepší pre tento recept?

    Môžete použiť akýkoľvek druh mlieka, ktorý máte radi. Avšak pre bohatšiu a plnšiu chuť odporúčame plnotučné kravské mlieko alebo rastlinné mlieko, ako je mandľové či kokosové.

    Môžem do horúcej čokolády pridať alkohol?

    Určite! Pridanie trochy rumu alebo baileys dodá vašej horúcej čokoláde ďalší vrstvu chuti a zábavy.

    Môžem pridať viac korenín do receptu?

    Určite! Experimentujte s klinčekmi, muškátovým orieškom alebo dokonca kardamómom, aby ste vytvorili svoju vlastnú verziu korenistého twistu.

    Ako môžem servírovať horúcu čokoládu pre hostí?

    Servírujte s bielou šľahačkou alebo marshmallows na vrchole a posypte trochou škorice alebo kakaa. Ak chcete ešte zaujímavejší vzhľad, môžete použiť aj štipku červeného chilli prášku.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie