Horúci maslový rum je obľúbeným zimným nápojom, ktorému sa nedá odolať. Je sladký aj teplý, čo je presne to, čo potrebujete v najchladnejších dňoch v roku.
Ingrediencie
- 4 ČL hnedého cukru
- 2 PL nesoleného masla
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL mletého muškátového orieška
- 1 ČL mletého nového korenia
- 120 ml tmavého rumu
- 240 ml horúcej vody
- 2 tyčinky škorice, na ozdobu
Postup prípravy
- Do dvoch hrnčekov vložíme cukor, maslo, vanilkový extrakt a korenie na dno a dobre premiešame.
- Prilejeme rum a dolejeme horúcou vodou. Premiešame a ozdobíme tyčinkou škorice a šľahačkou.
Ďalšie recepty
Zemiakový šalát bez majonézy - slovenský recept
Najchutnejší zemiakový šalát na každý sviatok - Veľkú noc aj Vianoce
Falošný zemiakový šalát so zelerom - vianočný recept
Mrkvové linecké koláčiky - vianočný recept
Anjelsky koláč alebo Angel cake - originálny recept
Škoricové madlenky - vianočný recept
Pravý štedrák - tradičný vianočný recept
Koláč blondies - originálny recept
Švédsky chlieb s kandizovaným ovocím - originálny recept
Medové cookies - vianočný recept