Tradičné mexické jedlo, ktoré sa pripravuje z pšeničnej alebo kukuričnej tortilly s náplňou. Môže obsahovať rôzne ingrediencie, vrátane hovädzieho, bravčového alebo kuracieho mäsa, morských plodov, fazule, zeleniny a syra, čo zaručuje príjemnú rozmanitosť pre každú chuťovú bunku.

Ingrediencie

Pico de gallo

  • 1x červená cibuľa
  • 2x paradajky
  • 1x citrón
  • Čerstvý koriander

Salsa verde

  • 6 kusov zelených paradajok
  • 1x jalapeňo
  • 1/2 bielej cibule
  • Čerstvý koriander
  • 2 kusy limetiek
  • Soľ

Tacos

  • 2 kusy kuracích pŕs prípadne hovädzie mäso
  • 2 kusy avokáda
  • Soľ
  • Chilli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
  • 1/2 čajovej lyžičky oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 kusy kukuričných tortíl

Postup prípravy

  1. Pripravíme si Pico de Gallo: Do misky vložíme pokrájané paradajky na drobné kocky a cibuľu taktiež nadrobno.
  2. Pridáme najemno posekaný čerstvý koriander, soľ a polejeme šťavou z polky citróna.
  3. Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou alebo citrónom, prípadne môžeme pridať habanero alebo jalapeňo. 
  4. Salsa verde: Predhrejeme si rúru na 200  °C. Na plech dáme paradajky a odstopkované jalapeňo, pečieme zo všetkých strán, pokiaľ nezačnú černieť a nebudú mať pluzgiere.
  5. Do mixéra vložíme  pokrájanú cibuľu, koriander, 2 polievkové lyžice limetkovej šťavy, soľ a rozmixujeme.  
  6. Pridáme horúce paradajky, jalapeňo a šťavu, ktorú pustili a znova rozmixujeme.
  7. Dochutíme podľa potreby soľou a limetkovou šťavou.
  8. Mäsko opečieme z oboch strán a nakrájame na tenké plátky, ktoré ešte doopekáme na panvičke s troškou oleja.
  9. Vyberieme ich a pokrájame na menšie kúsky.
  10. Pridáme soľ, oregano, chilli a sušený cesnak ( cesnak a chilli môžeme vynechať kvôli výraznej chut salsa verde).
  11. Premiešame a vypneme. 
  12. Tortilly si opečieme z oboch strán a servírujeme.
  13. Na polovicu tortilly dáme mäsko, pico de gallo, pokrájané avokádo a pokvapkáme salsou verde.
  14. Preložíme a podávame s nakrájanou limetkou.