Preskočiť na obsah

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím, výborný recept

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím, výborný recept

Výborná hrnčeková bublanina s ovocím je vynikajúce dezertné jedlo, ktoré sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Tento dezert môže obsahovať rôzne druhy ovocia, ako sú napríklad maliny, jahody, broskyne alebo jablká.

Na prípravu hrnčekovej bublaniny potrebujete iba niekoľko základných surovín, ako sú vajcia, múka, mlieko, cukor a ovocie. Vajcia sa zmiešajú s cukrom, múkou a mliekom, aby sa vytvoril cesto. Ovocie sa nakrája na malé kúsky a pridá sa do cesta.

Tento dezert sa môže podávať ako teplý alebo studený, a môžete ho podávať s prílohou ako je napríklad šľahačka alebo zmrzlina. Hrnčeková bublanina s ovocím je skvelou voľbou pre tých, ktorí majú radi sladkosti a chcú si dopriať niečo jednoduché, ale zároveň vynikajúce na chuť.

Tento recept na hrnčekovú bublaninu s ovocím je tiež skvelým spôsobom, ako zúžitkovať ovocie, ktoré by ste inak možno vyhodili. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí chcú zredukovať svoj odpad a zároveň si dopriať nejaké sladké dobroty. Ideálnou voľbou je tiež hrnčeková čerešňová bublanina.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na hrnčekovú bublaninu

Postup prípravy hrnčekovej bublaniny

Čas prípravy: 45 minutes

Príprava rúry

Predhriatie rúry

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky si dáme múku, cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva a premiešame vareškou. 

Príprava cesta

Vyšľahanie cesta

V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, mlieko, olej a potom postupne prisypávame suché ingrediencie. Keď máme cesto pekne spojené a vláčne, rovnomerne ho nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme vykôstkované ovocie, menšie môžeme dať celé a väčšie prekrojíme.  

Pečenie bublaniny

Pečenie a podávanie

Pečieme 25 až 30 minút, kým nebude špajľa zapichnutá do stredu suchá. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.  

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na hrnčekovú bublaninu

Najčastejšie otázky o hrnčekovej bublanine

Aké ovocie sa najčastejšie používa na hrnčekovú bublaninu?

Na hrnčekovú bublaninu sa môže použiť rôzne ovocie, vrátane jahôd, malín, čučoriedok, marhúľ, broskýň alebo jabĺk.

Aké sú základné ingrediencie na hrnčekovú bublaninu s ovocím?

Základné ingrediencie na hrnčekovú bublaninu s ovocím zahŕňajú múku, cukor, vajcia, mlieko a kypriaci prášok. Okrem toho sa môže pridať aj vanilkový extrakt, škorica alebo iné korenie na chuť.

Ako sa podáva hrnčeková bublanina s ovocím?

Hrnčeková bublanina s ovocím sa zvyčajne podáva teplá a môže sa servírovať so šľahačkou, džemom alebo ďalším ovocím. Môže sa podávať ako dezert počas obeda alebo večere, ale aj ako sladké raňajky.

REKLAMA
95x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

3 názory na “Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím, výborný recept”

  1. Avatar of Liliana

    Tento recept je úžasný! Hrnčeková bublanina je taká jednoduchá na prípravu a taká dobrá. Určite to skúsim znova s inými druhmi ovocia.

  2. Pingback: 10 naj receptov, najvyhľadávanejšie recepty 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *