Preskočiť na obsah

Vianočná hubová polievka so sušenými slivkami, originálny recept

Vianočná hubová polievka so sušenými slivkami - originálny recept

Pre niekoho vianočná klasika, pre iných zas chutná a voňavá hubová polievka, ktorú môžu jesť pri každej príležitosti. Vyskúšajte tento originálny recept a vychutnajte si túto lahodnú a chutnú polievku.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na hubovú polievku

  • 100 g sušené huby 
  • 60 g sušené slivky 
  • 350 ml smotana na šľahanie 
  • 2-3 ks zemiaky 
  • 3 ks bobkový list 
  • 4 ks celé čierne korenie 
  • Soľ 
  • hladká múka 
  • mlieko 
  • maslo 
  • ocot 
  • voda 

Postup prípravy hubovej polievky

  1. Sušené huby si namočíme do studenej vody na pár hodín alebo deň vopred. Pred varením zlejeme časť vody, dolejeme čistou vodou a pridáme slivky, bobkový list, korenie, soľ a varíme cca pol hodiny.  
  2. Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme, kým nebudú zemiaky mäkké 
  3. Z mlieka a hladkej múky si pripravíme zátrepku, ktorú vlievame za stáleho miešania a poriadne prevaríme.  
  4. Nakoniec prilejeme smotanu na šľahanie a podľa potreby dochutíme octom. Na zjemnenie polievky pridáme trochu masla.  
REKLAMA
5x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *