Preskočiť na obsah

Výborná hubová pomazánka, overený recept

Výborná hubová pomazánka - overený recept

Rýchla, chutná ale hlavne zdravá hubová nátierka, ktorú si určite obľúbite. Ideálne jedlo na raňajky, ale aj rýchlu večeru.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na hubovú pomazánku

  • 200 g čerstvých húb 
  • 1 menšia cibuľa 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 3 PL maslo 
  • 1 PL smotany 
  • tavený syr podľa chuti 
  • soľ 
  • čierne korenie mleté 
  • rasca 
  • čerstvá petržlenová vňať 

Postup prípravy hubovej pomazánky

  1. Na panvici si rozohrejeme 2 PL masla. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme očistené a pokrájané huby. Restujeme, kým sa z húb neodparí všetka tekutina. Huby osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Pridáme prelisovaný cesnak a chvíľku všetko spolu zarestujeme.  
  2. Do mixéra alebo kuchynského robota dáme hubovú zmes, smotanu a zvyšné maslo a vymixujeme zmes do hladka. Nakoniec primiešame podľa chuti tavený syr a dochutíme soľou alebo korením.  
  3. Podávame s čerstvým chlebom a posypané petržlenovou vňaťkou. 
REKLAMA
19x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *