Rýchla, chutná ale hlavne zdravá hubová nátierka, ktorú si určite obľúbite. Ideálne jedlo na raňajky, ale aj rýchlu večeru.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na hubovú pomazánku
- 200 g čerstvých húb
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL maslo
- 1 PL smotany
- tavený syr podľa chuti
- soľ
- čierne korenie mleté
- rasca
- čerstvá petržlenová vňať
Postup prípravy hubovej pomazánky
- Na panvici si rozohrejeme 2 PL masla. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme očistené a pokrájané huby. Restujeme, kým sa z húb neodparí všetka tekutina. Huby osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Pridáme prelisovaný cesnak a chvíľku všetko spolu zarestujeme.
- Do mixéra alebo kuchynského robota dáme hubovú zmes, smotanu a zvyšné maslo a vymixujeme zmes do hladka. Nakoniec primiešame podľa chuti tavený syr a dochutíme soľou alebo korením.
- Podávame s čerstvým chlebom a posypané petržlenovou vňaťkou.