5/5 - (5x hodnotené)

Skvelá a výdatná praženica na raňajky. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si jesennú hubársku sezónu prípravou tejto úžasnej hubovej praženice.

Ingrediencie

  • 1 PL maslo 
  • 1 menšia cibuľa 
  • čerstvé huby ( cca 300 g) napríklad kuriatka 
  • 4 vajcia 
  • Soľ 
  • mleté čierne korenie  

Postup prípravy

  1. Na panvici si rozohrejeme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Restujeme do sklovita.  
  2. Huby si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Keď je cibuľka hotová, pridáme huby, osolíme, okoreníme a restujeme, kým sa neodparí všetka voda z húb, asi 10 minút.  
  3. K hubovej zmesi pridáme vajíčka a miešame praženicu do požadovanej konzistencie.  
  4. Podávame s čerstvým chlebíkom.