Preskočiť na obsah

Hubové ragú s polentou, výborný recept

Hubové ragú s polentou - výborný recept

Skvelé jedlo pre všetkých milovníkov húb, ktoré zvládnete pripraviť v priebehu 30 minút. Ak nemáte k dispozícií čerstvé lesné huby, môžete použiť akékoľvek iné podľa chuti.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na hubové ragú s polentou

Ragú  

  • 30 g sušených húb 
  • 2 PL olivový olej 
  • 2 šalotky  
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 700 g čerstvých húb  
  • 1 PL nasekaný čerstvý estragón  
  • 2 bobkové listy 
  • soľ 
  • 1 PL hladká múka 
  • 120 ml červené víno 
  • 200 ml hubový alebo zeleninový vývar 

Polenta 

  • 1 l zeleninový vývar 
  • 1 l voda 
  • 500 g polenty 
  • 3 PL maslo 
  • 30 g lahôdkové droždie 

Postup prípravy hubového ragú s polentou

  1. Sušené huby si dáme do misy a zalejeme asi 2 hrnčekmi vriacej vody. Necháme pol hodinu lúhovať. Potom huby zlejeme, vyžmýkame a vodu si odložíme na neskôr. Ak sú huby veľké, môžeme ich pokrájať na menšie kúsky. 
  2. V panvici si rozohrejeme olej a restujeme nadrobno nakrájanú šalotku, kým nezmäkne ( 3-4 minúty). Pridáme cesnak a restujeme ďalšiu minútu, kým nezačne rozvoniavať. Potom pridáme namočené sušené huby a nakrájané čerstvé huby, estragón, bobkové listy a soľ. Zvýšime teplotu a za občasného miešania restujeme, kým sa tekutina neodparí ( asi 4-5 minút). Prisypeme múku, premiešame a zalejeme vínom. Dusíme, kým sa alkohol neodparí. Prilejeme vývar a privedieme do varu. Varíme, kým nebude ragú husté ( cca 10 minút). Odstránime bobkové listy a dochutíme podľa potreby.  
  3. Vo veľkom hrnci privedieme vodu a vývar do varu. Pridáme soľ a postupne zašľahávame polentu. Teplotu znížime na minimum a varíme za stáleho miešania asi 15 minút alebo kým nezhustne. Nakoniec vmiešame maslo a lahôdkové droždie a miešame, kým sa maslo nerozpustí.  
  4. Polentu podávame ihneď poliatu hubovým ragú a posypané nasekaným estragónom.  
REKLAMA
19x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *