Rančerské vajcia sú typické raňajky podávané na mexických farmách. Jedná s o tradičné mexické jedlo, ktorého základ tvorí praženica a opražené kukuričné tortily. Toto jedlo je veľmi obľúbené aj v juhozápadných štátoch Spojených štátov amerických.
Ingrediencie
- Slnečnicový alebo repkový olej na vysmážanie
- 4x kukuričné tortily
- 1x polievková lyžica olivového oleja
- 1x menšia cibuľa
- 3x paradajky
- 1x jalapeňo
- 250 mililitrov kuracieho vývaru
- 1x konzerva čiernej fazule
- 4x vajcia
Postup prípravy
- Do veľkej panvice nalejeme slnečnicový alebo repkový olej a necháme ho rozohriať.
- Do horúceho oleja postupne vkladáme tortilly a smažíme 30 sekúnd z každej strany, prípadne pokiaľ nebudú zlatisté a chrumkavé.
- Vyberáme ich postupne na kuchynskú utierku, aby nasala prebytočný olej.
- Do väčšej panvice alebo menšieho hrnčeka dáme zohriať olivový olej a opečieme na ňom cibuľu s jalapeňom cca 3 minúty.
- Pridáme pokrájané paradajky a restujeme ďalšie 3 minúty.
- Pridáme kurací vývar a čiernu fazuľu varíme až kým sa nevyparí väčšina tekutiny (cca 8 až 10 min).
- Na panvicu nalejeme olej a opečieme vajíčka, kým nebude bielko hotové a žĺtko tekuté.
- Na opečenú tortillu naservírujeme salsu s fazuľou a navrch dáme osmažené vajce a môžeme posypať s queso fresco.
Ďalšie recepty
Cuketová kari polievka - vegánsky recept
Jemná krémová brokolicová polievka - najlepší recept
Talianske tekvicovo-špenátové lasagne - originálny recept
Jednoduché tekvicové rizoto s parmezánom - overený recept
Pečený losos s citrónom a kôprom - FIT recept
Plnené avokádové lodičky - originálny recept
Krémové tekvicové cestoviny pre deti - najlepší recept
Tekvicové škoricové rolky - originálny recept
Chrumkavé avokádové hranolky - overený recept
Špagety so zeleninou - FIT recept