Preskočiť na obsah

Hurmikaki džem, originálny recept

    Hurmikaki džem, originálny recept

    Hurmikaki džem je lahodná marmeládová nátierka, ktorá využíva sladké a mierne tóny tohto výnimočného ovocia. Pochádzajúce z východnej Ázie, hurmikaki je známe svojou jemnou chut’ou a zlato-oranžovou farbou. Keď je správne zrelé, jeho vnútro je sladké, jemné a trochu gélovité, čo je ideálne pre výrobu džemu.

    Hurmikaki džem sa vyznačuje hladkou textúrou, v ktorej sa občas nachádzajú malé kúsky ovocia, a jemným, sladkým a exotickým tónom, ktorý je ideálny na rozotrenie na toast, rohlíky alebo ako náplň do koláčov a iných dezertov. Mnohí ho tiež používajú ako prílohu k mäsu alebo syru, pretože jeho sladká chuť môže skvele kontrastovať so slanými alebo pikantnými jedlami.

    Príprava hurmikaki džemu je pomerne jednoduchá. Základný recept zahŕňa hurmikaki, cukor a citrónovú šťavu, čím sa dosiahne správna konzistencia a zachová sa sviežosť ovocia. Po varení džemu v hrnci sa horúci džem naleje do sterilizovaných pohárov a uzavrie. Ako všetky domáce džemy, aj tento je najlepší, keď je konzumovaný v rámci roka od výroby.

    Džem z hurmikaki je skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť tohto jedinečného ovocia po celý rok a je ideálny pre tých, ktorí hľadajú niečo iné než tradičné ovocné džemy.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na hurmikaki džem

    • 1 kg zrelých hurmikaki
    • 500 g cukru
    • Šťava z 1 veľkého citróna
    • 1 vanilkový struk (alebo 1 čajová lyžička vanilkového extraktu)
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy hurmikaki džemu

    Príprava hurmikaki

    Hurmikaki ošúpte a odstráňte tvrdé časti. Ovocie nakrájajte na menšie kúsky a vložte do veľkej panvice alebo hrnca.

    Pridanie cukru a citrónovej šťavy

    K hurmikaki pridajte cukor a citrónovú šťavu. Ak používate vanilkový struk, rozpoľte ho a škrabkou vyberte semienka, ktoré pridajte do zmesi spolu so strukom. Ak používate vanilkový extrakt, pridajte 1 ČL.

    Varenie

    Zmes priveďte na strednej teplote do varu a varte, kým zmes nezhustne (asi 30-40 minút). Počas varenia občas premiešajte, aby sa neprichytával na dno.

    Odstránenie vanilkového struku

    Ak ste použili vanilkový struk, po dokončení varenia ho z džemu odstráňte.

    Testovanie hustoty

    Aby ste zistili, či má džem správnu hustotu, dajte malú lyžičku džemu na chladný tanierik a nechajte chvíľu stuhnúť. Keď prejdete prstom cez stred, mal by vytvoriť dráhu a džem by nemal byť príliš tekutý. Keď dosiahnete požadovanú hustotu, odstavte džem z tepla.

    Plnenie pohárov

    Ešte horúci džem naplňte do sterilizovaných pohárov, pevne zavrite a obráťte hore dnom. Nechajte úplne vychladnúť.

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na hurmikaki džem

    Čo je hurmikaki džem?

    Hurmikaki džem je sladký marmeládový prípravok vyrobený z ovocia hurmikaki. Je charakteristický svojou hlbokou oranžovou farbou a jemnou chut’ou.

    S čím je najlepšie kombinovať hurmikaki džem?

    Hurmikaki džem je vynikajúci na toast, rohlíky alebo ako prísada do dezertov. Taktiež môže byť použitý ako príloha k mäsu alebo syru.

    Ako sa pripravuje hurmikaki džem?

    Základný recept obvykle obsahuje kúsky hurmikaki ovocia, cukor a citrónovú šťavu. Tieto ingrediencie sa varia v hrnci, až kým nedosiahnu požadovanú konzistenciu džemu.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie