5/5 - (11x hodnotené)

Príprava domáceho slaného karamelu sa môže zdať zložitá, ale vôbec to tak nie je. Sľubujeme vám, že je to skutočne jednoduché, najmä keď budete postupovať podľa tohto receptu.

Ingrediencie

  • 200 g kryštálový cukor 
  • ¼ ČL soľ 
  • 60 ml voda 
  • 80 ml smotana na šľahanie 
  • 56 g masla 

Postup prípravy

  1. Do hrnčeka pridáme cukor, soľ a podlejeme vodou. Na strednom ohni privedieme do varu a občas miešame, kým sa cukor nerozpustí ( asi 5 minút). Potom zvýšime teplotu a varíme, kým nebude mať medenú farbu, bez miešania asi 4 -5 minút. 
  2. Keď karamel nadobudne tmavú medenú farbu vypneme z ohňa a hneď pridáme smotanu a maslo. ( Opatrne, pretože zmes bude bublať) 
  3. Karamel necháme mierne vychladnúť na panvici a potom prelejeme do nádoby na skladovanie a necháme úplne vychladnúť.