Chapati je populárny indický plochý chlieb vyrobený z pšeničnej múky. Vyskúšajte jednoduchý recept na chapati, ktorý si môžete pripraviť do pár minút.

Ingrediencie

  • 1-1/2 šálky hladkej múky 
  • 1/2 šálky celozrnnej múky 
  • 1 ČL soli 
  • ¼ ČL lyžičky cesnakového prášku 
  • 3/4 šálky horúcej vody  
  • 2 lyžice olivového oleja 

Postup prípravy

  1. Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ a podľa potreby cesnakový prášok. Vmiešame vodu a olej. Vyklopíme na pomúčenú dosku a miesime, kým nebude cesto hladké (8-10 minút). Prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. 
  2. Cesto rozdelíme na 10 častí. Na jemne pomúčenej ploche rozvaľkáme každú časť do tvaru kruhu. Vo veľkej panvici opečieme chlieb na strednom ohni, kým jemne nezhnedne, 1 minútu z každej strany. Podávame teplé.