Arašidy sú obľúbeným orieškovým plodom s charakteristickou chuťou a výživným zložením. Sú bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Obsahujú esenciálne aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre rast a obnovu tkanív v tele. Taktiež obsahujú vitamíny skupiny B, E a minerály ako horčík, fosfor, meď a zinok. Arašidy majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a ochraňujú organizmus pred poškodením buniek. Ich pravidelná konzumácia môže prispieť k zdraviu srdca a ciev, regulácii hladiny cukru v krvi a zlepšeniu trávenia. Arašidy sa môžu konzumovať samotné ako občerstvenie, alebo sa používajú na prípravu rôznych jedál, ako sú arašidové maslo, omáčky, dezerty a pečivo. Je dôležité si však uvedomiť, že arašidy sú vysoko kalorické potraviny, takže je potrebné s nimi zaobchádzať v rámci vyváženej stravy a merať si ich konzumáciu.
Klasický, chrumkavý, kyslo-slano-sladký zelený papájový šalát. Ingrediencie na thajský papájový šalát Postup prípravy thajského papájového šalátu Ďalšie inšpirácie Najlepší recept na kimchi Klasická čalamáda, najlepší… Čítať viac »Pikantný thajský papájový šalát, overený recept