Značka: Baklažán

Vegetariánska musaka s cuketou a baklažánom – originálny recept

Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na vegetariánsku Moussaku s cuketou. Ingrediencie 2 stredné baklažány   Soľ  3 zemiaky  2 veľké cukety  olivový olej   Bešamel  ⅓ hrnčeka + 2 polievkové lyžice olivový olej  ⅔ hrnčeka hladkej múky  ½…

Read More

Baklažán plnený hovädzím mäsom – recept na tradičnú grécku pochúťku

Tento tradičný grécky recept na baklažáne vás určite ohromí! Melitzanes papoutsakia je grécke jedlo, ktoré dostalo svoj názov podľa podobnosti svojho tvaru s topánkami. Chuť a ingrediencie použité na tento recept sú veľmi podobné obľúbenému gréckemu jedlu musaka. Ingrediencie 5 baklažánov 500 g mletého hovädzieho mäsa 1 veľká červená cibuľa 2 strúčiky cesnaku…

Read More

Moussaka (musaka) – tradičný a originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom

Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo je veľmi obľúbené hlavne na Balkáne a Strednom východe, kde sa s ním môžete stretnúť v mnohých regionálnych a miestnych obmenách, podľa chuti miestneho kuchára alebo domácej pani. Ingrediencie 650 g mleté jahňacie…

Read More