Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na vegetariánsku Moussaku s cuketou. Ingrediencie 2 stredné baklažány Soľ 3 zemiaky 2 veľké cukety olivový olej Bešamel ⅓ hrnčeka + 2 polievkové lyžice olivový olej ⅔ hrnčeka hladkej múky ½…
Značka: Baklažán
Baklažán plnený hovädzím mäsom – recept na tradičnú grécku pochúťku
Tento tradičný grécky recept na baklažáne vás určite ohromí! Melitzanes papoutsakia je grécke jedlo, ktoré dostalo svoj názov podľa podobnosti svojho tvaru s topánkami. Chuť a ingrediencie použité na tento recept sú veľmi podobné obľúbenému gréckemu jedlu musaka. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku Na zemiakovú kašu Postup prípravy
Moussaka (musaka) – tradičný a originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom
Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo je veľmi obľúbené hlavne na Balkáne a Strednom východe, kde sa s ním môžete stretnúť v mnohých regionálnych a miestnych obmenách, podľa chuti miestneho kuchára alebo domácej pani. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku Postup…