Reklama

Baklažán

Baklažán je zelenina, ktorá sa používa v mnohých kuchyniach po celom svete. Má tvar podobný cukete a môže byť purpurovo-fialový, tmavozelený alebo biely. Baklažán má jemnú chuť a textúru a je často používaný v vegetariánskych a vegánskych jedlách ako alternatíva mäsa. Môže byť pečený, grilovaný, dusený alebo použitý ako základ pre rôzne omáčky a polievky. Baklažán obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, ako aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre zdravie tráviaceho traktu.

Vegetariánska musaka s cuketou baklažánom – originálny recept

Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a…

10 augusta, 2022

Baklažán plnený hovädzím mäsom – recept na tradičnú grécku pochúťku

Tento tradičný grécky recept na baklažáne vás určite ohromí! Melitzanes papoutsakia je grécke jedlo, ktoré dostalo svoj názov podľa podobnosti…

13 júla, 2022

Moussaka (musaka) – tradičný originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom

Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo…

13 júla, 2022
Reklama