Baklažán je zelenina, ktorá sa používa v mnohých kuchyniach po celom svete. Má tvar podobný cukete a môže byť purpurovo-fialový, tmavozelený alebo biely. Baklažán má jemnú chuť a textúru a je často používaný v vegetariánskych a vegánskych jedlách ako alternatíva mäsa. Môže byť pečený, grilovaný, dusený alebo použitý ako základ pre rôzne omáčky a polievky. Baklažán obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, ako aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre zdravie tráviaceho traktu.
Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a…
Tento tradičný grécky recept na baklažáne vás určite ohromí! Melitzanes papoutsakia je grécke jedlo, ktoré dostalo svoj názov podľa podobnosti…
Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo…