Preskočiť na obsah

Bazalka

Bazalka je aromatická bylinka, ktorá má jemnú, ale charakteristickú chuť a vôňu. Používa sa na dochutenie mnohých jedál, najmä v talianskej a stredomorskej kuchyni. Je obzvlášť populárna v receptoch na paradajkové omáčky, pesto, šaláty, mäsové a rybie jedlá, ale aj na dochutenie zeleninových jedál. Bazalka obsahuje vitamíny a minerály, ako sú napríklad vitamín K, železo a vápnik. Je tiež možné ju pestovať v záhrade alebo na balkóne a mať tak stále čerstvú bazalku pri ruke.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Jemná krémová špargľová polievka so zemiakmi - originálny recept vhodný pre deti

Jemná krémová špargľová polievka so zemiakmi, originálny recept vhodný pre deti

Špargľová polievka – lahodná kombinácia chutí, ktorá oslní chuťové bunky. Ingrediencie na krémovú špargľovú polievku Postup prípravy krémovej špargľovej polievky Ďalšie inšpirácie Tradičný recept na… Čítať viac »Jemná krémová špargľová polievka so zemiakmi, originálny recept vhodný pre deti