Značka: Biele korenie

Batatové gnocchi – FIT recept na sladko

Mäkké a nadýchané gnocchi zo sladkých zemiakov a podávané s lahodnou hnedou maslovou omáčkou sú pôsobivým jedlom, ktoré vás určite očarí. Navyše je úplne jednoduché na prípravu. Ingrediencie 450 g batatov  1 PL čerstvého tymiánu  ⅓ hrnčeka strúhaného parmezánu  ¼ ČL bieleho korenia  1 hrnček scedenej ricotty  1 žĺtok  300 g hladkej múky  …

Read More

Polenta s lesnými ​​hubmi, cesnakom a šalviou  – zdravý recept

Krémová polenta s lesnými hubami, cesnakom a šalviou. Jednoduchá vegetariánska večera, ktorá sa dá pripraviť za menej ako 30 minút. Toto jedlo je navyše úplne bezlepkové. Ingrediencie Polenta  1 hrnček jemnej polenty   4 a ½ hrnčeka zeleninového alebo kuracieho vývaru   ½ hrnčeka syra (parmezán, čedar, romano)  2 PL olivový olej alebo maslo  Soľ   Čierne…

Read More

Jemná krémová špargľová polievka so zemiakmi – originálny recept vhodný pre deti

Špargľová polievka – lahodná kombinácia chutí, ktorá oslní chuťové bunky. Ingrediencie 1 väčšia cibuľa  1 cibuľka feniklu  2-3 PL olivového oleja  3 strúčiky cesnaku  250 g zemiakov  1,5 l vody alebo zeleninového vývaru   ¼ ČL bieleho korenia  soľ  4 hrnčeky nasekanej čerstvej špargle  2-4 PL čerstvého estragónu  Hrsť bazalky  ½ hrnčeka smotany na…

Read More

Black Pudding – recept na pravú anglickú klobásu

Black puding je osobitný regionálny typ krvavej klobásy pochádzajúci zo Spojeného kráľovstva a Írska. Vyrába sa z bravčovej alebo hovädzej krvi, s bravčovým tukom alebo hovädzím lojom a z obilnín, zvyčajne ovsených vločiek, ovsených krúp alebo jačmenných krúp. Ingrediencie 2 litre čerstvej prasacej krvi  500 g na kocky nakrájaného chrbtového tuku  250 g…

Read More