Skvelá a výdatná polievka, ktorá je vhodná na obed alebo večeru počas chladných jesenných dní. Ingrediencie 200 g čerstvé dubáky 2 väčšie zemiaky 1 cibuľa Strúčik cesnaku 2 PL bravčová masť 250 ml smotana na šľahanie Biele korenie soľ sušený rozmarín 1 PL masla Postup prípravy Huby si očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci si…
Značka: Biele korenie
Batatové gnocchi – FIT recept na sladko
Mäkké a nadýchané gnocchi zo sladkých zemiakov a podávané s lahodnou hnedou maslovou omáčkou sú pôsobivým jedlom, ktoré vás určite očarí. Navyše je úplne jednoduché na prípravu. Ingrediencie 450 g batatov 1 PL čerstvého tymiánu ⅓ hrnčeka strúhaného parmezánu ¼ ČL bieleho korenia 1 hrnček scedenej ricotty 1 žĺtok 300 g hladkej múky …
Polenta s lesnými hubmi, cesnakom a šalviou – zdravý recept
Krémová polenta s lesnými hubami, cesnakom a šalviou. Jednoduchá vegetariánska večera, ktorá sa dá pripraviť za menej ako 30 minút. Toto jedlo je navyše úplne bezlepkové. Ingrediencie Polenta 1 hrnček jemnej polenty 4 a ½ hrnčeka zeleninového alebo kuracieho vývaru ½ hrnčeka syra (parmezán, čedar, romano) 2 PL olivový olej alebo maslo Soľ Čierne…
Jemná krémová špargľová polievka so zemiakmi – originálny recept vhodný pre deti
Špargľová polievka – lahodná kombinácia chutí, ktorá oslní chuťové bunky. Ingrediencie 1 väčšia cibuľa 1 cibuľka feniklu 2-3 PL olivového oleja 3 strúčiky cesnaku 250 g zemiakov 1,5 l vody alebo zeleninového vývaru ¼ ČL bieleho korenia soľ 4 hrnčeky nasekanej čerstvej špargle 2-4 PL čerstvého estragónu Hrsť bazalky ½ hrnčeka smotany na…
Black Pudding – recept na pravú anglickú klobásu
Black puding je osobitný regionálny typ krvavej klobásy pochádzajúci zo Spojeného kráľovstva a Írska. Vyrába sa z bravčovej alebo hovädzej krvi, s bravčovým tukom alebo hovädzím lojom a z obilnín, zvyčajne ovsených vločiek, ovsených krúp alebo jačmenných krúp. Ingrediencie 2 litre čerstvej prasacej krvi 500 g na kocky nakrájaného chrbtového tuku 250 g…