Značka: Bobkový list

Najlepší boršč – overený domáci recept

Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné množstvo rôznych variácií. Boršč je jednou z tých polievok, ktoré bez problémov zasýtia celú rodinu. Ingrediencie  500 g hovädzie mäso s kosťou  2 ks mrkva  2 ks petržlen …

Read More

Pravé bolonské špagety s mletým mäsom – TOP recept

Špagety Bolognese sú dokonalým spôsobom, ako premeniť balenie mletého hovädzieho mäsa a špagiet na niečo, čo vás ohromí. Ingrediencie 450 g mletého hovädzieho mäsa  1 PL olivový olej  1 cibuľa  1 mrkva  1 stonkový zeler  2 strúčiky cesnaku  120 ml suché biele víno  1  plechovka drvených paradajok  3 PL paradajková pasta  500 ml hovädzí…

Read More

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke so špagetami – jednoduchý recept

Ak hľadáte super jednoduchý recept na špagety s mäsovými guľkami, ste na správnom mieste. Toto jedlo je ideálne na rýchly obed alebo večeru. Ingrediencie 1 bal. špagiet  450 g mletého hovädzieho mäsa  35 g strúhanky  25 g strúhaného parmezánu  1 veľké vajce  2 strúčiky cesnaku  2 PL olivový olej  1 cibuľa  1 väčšia…

Read More

Slovenska hrachová polievka – tradičný recept

Výdatná a zdravá hrachová polievka s varenou šunkou. Recept je ideálny na prípravu rýchleho obeda alebo večere. Polievku podávajte s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 3 PL olivový olej   3 hrnčeky varenej šunky nakrájanej na kocky  1 žltá cibuľa   soľ  Mleté čierne korenie   1 a ½ hrnčeka mrkvy nakrájanej na kocky  1 hrnček…

Read More

Dobrá a krémová zelerová polievka – zdravý recept

Liečivú misku cenovo dostupnej a voňavej zelerovej polievky môžete pripraviť už za 35 minút. Toto zdravé jedlo je vhodné pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie 2 PL olivového oleja alebo masla  1 cibuľa  4 strúčiky cesnaku  6 hrnčekov nakrájaného stonkového zeleru  2 hrnčeky nakrájaných zemiakov  1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru   250 ml vody …

Read More

Najlepšia francúzska cibuľová polievka – rýchly recept

Klasický recept na francúzsku cibuľovú polievku s karamelizovanou cibuľou v chutnom vývare s toastovými krutónmi a rozpusteným syrom gruyere. Táto zdraví polievka je navyše vhodná aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 7 veľkých cibúľ  2 PL olivového oleja  2 PL masla   2 ČL múky  soľ  1 PL čerstvého tymiánu   1, 5 l  hovädzieho vývaru…

Read More

Tradičná kulajda – jednoduchý slovenský recept

Výborná česká Kulajda sa u nás udomácnila natoľko, že ju niektorý začali označovať aj za Slovenskú. Tento recept je poctou všetkým českým gazdinkám, ktoré túto chutnú polievku pripravujú desaťročia a za tie roky ju vyvinuli do podoby, v akej ju poznáme dnes. Ingrediencie 1 hrnček sušených húb  1 hrnček kyslá smotana  4 väčšie…

Read More

Babičkina kyslá biela fazuľová polievka – fantastický a ľahký recept

Fantastická kyslá fazuľová polievka ako od babičky. Táto polievka sa pripravuje veľmi jednoducho, ale chutí úžasne. Na prípravu vám stačí niekoľko ingrediencií a krajec chleba ako príloha. Väčšina ľudí túto polievku pripravuje v obrovskom hrnci, pretože sa dá jesť aj niekoľko dní po sebe. Ingrediencie 250 g veľká strakatá fazuľa  1 šľahačková smotana …

Read More

Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka – originálny domáci recept

Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu. Ingrediencie 200 g fazuľa  150 g údené mäso   1 klobása  2 mrkvy  2 ks petržlen   ½ zeleru  3 zemiaky  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 PL bravčovej masti …

Read More

Jednoduchá slovenská šošovicová polievka – najlepší recept ako od babičky

Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Môže byť vegetariánska alebo môže obsahovať mäso a hnedú, červenú, žltú, zelenú alebo čiernu šošovicu so šupkou alebo bez nej. Ingrediencie 200 g šošovica  1 cibuľa  Bravčová masť  1l zeleninový vývar  2 strúčiky cesnaku  1 ks mrkva  2 zemiaky  mleté čierne korenie  bobkový list …

Read More