Bravčové mäso je jednou z najbežnejších prísad používaných v mnohých kuchyniach po celom svete. Bravčové mäso je získané z ošípaných a zvyčajne sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad pečené mäsové jedlá, guláše, omáčky, šaláty alebo grilované mäsové jedlá. Bravčové mäso obsahuje vysoký podiel bielkovín a železa, ako aj vitamíny skupiny B, zinok a selén. Mäso môže byť ďalej prispôsobené rôznymi koreninami a prísadami, aby sa dosiahla výrazná chuť a aroma. Vzhľadom na jeho všestrannosť a dostupnosť, bravčové mäso je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdroj bielkovín pre svoje jedlá.
Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový…
Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok…
Tekvica je súčasťou mnohých thajských receptov. Vyskúšajte tento úžasný recept a nechajte sa uniesť rozprávkovými chuťami Thajska. Ingrediencie 2 PL…
Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je…
Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z…
Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä…
Guláš môžeme charakterizovať ako výdatnú a hustú polievku, ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie (alebo iné) mäso. Guláš obsahuje…