Reklama

Bravčové mäso

Bravčové mäso je jednou z najbežnejších prísad používaných v mnohých kuchyniach po celom svete. Bravčové mäso je získané z ošípaných a zvyčajne sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad pečené mäsové jedlá, guláše, omáčky, šaláty alebo grilované mäsové jedlá. Bravčové mäso obsahuje vysoký podiel bielkovín a železa, ako aj vitamíny skupiny B, zinok a selén. Mäso môže byť ďalej prispôsobené rôznymi koreninami a prísadami, aby sa dosiahla výrazná chuť a aroma. Vzhľadom na jeho všestrannosť a dostupnosť, bravčové mäso je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdroj bielkovín pre svoje jedlá.

Vynikajúci hovädzí stroganov – jednoduchý recept

Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový…

1 augusta, 2022

Výborný španielsky vtáčik – originálny recept

Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok…

1 augusta, 2022

Pražená thajská tekvica – originálny recept na Pad Phuk Tong

Tekvica je súčasťou mnohých thajských receptov. Vyskúšajte tento úžasný recept a nechajte sa uniesť rozprávkovými chuťami Thajska. Ingrediencie 2 PL…

20 júla, 2022
Reklama

Thajský pikantný šalát Laab – originálny recept

Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je…

20 júla, 2022

Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky

Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z…

15 júla, 2022

Tradičný poctivý segedínsky guláš – fantastický maďarský recept

Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä…

15 júla, 2022

Výborný slovenský guláš – recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa

Guláš môžeme charakterizovať ako výdatnú a hustú polievku, ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie (alebo iné) mäso. Guláš obsahuje…

4 júna, 2022