Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš. Pripravuje sa z hovädzej sviečkovice, ktorá sa nakrája na rezančeky a sprudka orestuje na oleji, kúsky mäsa sa potom prehrejú spolu s cibuľou, šampiňónmi, nakladanými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom. Ingrediencie…
Značka: Bravčové mäso
Výborný španielsky vtáčik – originálny recept
Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok z roštenky v omáčke, naplnený anglickou slaninou, kyslou uhorkou, párkom a vajíčkom. Väčšinou sa podáva s ryžou alebo zemiakmi. Ingrediencie 500 g hovädzie alebo bravčové mäso 150 g slaniny 1 cibuľa 1 veľká…
Pražená thajská tekvica – originálny recept na Pad Phuk Tong
Tekvica je súčasťou mnohých thajských receptov. Vyskúšajte tento úžasný recept a nechajte sa uniesť rozprávkovými chuťami Thajska. Ingrediencie 2 PL rastlinného oleja 1 PL jemne nasekaného cesnaku 225 g bravčového mäsa nakrájaného nadrobno 350 g lúpanej tekvice nakrájanej na kocky 2 vajcia 1 PL ustricovej omáčky 1 PL svetlej sójovej omáčky 1 PL…
Thajský pikantný šalát Laab – originálny recept
Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je ideálna na horúce letné dni. Ingrediencie 5 vetvičiek koriandra 3 PL rybacej omáčky 1 cibuľa 1/4 ČL mletej sušenej čili papričky 220 g mletého bravčového mäsa 1-2 limetky 1/4 na tenké plátky nakrájanej…
Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky
Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky 4 dl mlieka 1 dl kyslej smotany 2 vetvičky petržlenu 400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia 1 stredná cibuľa 1 zelená paprika 1 paradajka 2 PL oleja …
Tradičný a poctivý segedínsky guláš – fantastický maďarský recept
Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä ústnym podaním zmenil na segedínsky guláš. Ochutnajte aj vy tento fantastický pokrm, ktorý je veľmi obľúbený hlavne v maďarskej kuchyni, ale vo veľkom sa pripravuje aj na Slovensku a v Českej republike. Ingrediencie…
Výborný slovenský guláš – recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa
Guláš môžeme charakterizovať ako výdatnú a hustú polievku, ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie (alebo iné) mäso. Guláš obsahuje množstvo ďalších ingrediencií ako zemiaky, cibuľa, paradajky, cesnak, čierne korenie, červenú papriku a ďalšie. Guláš sa varí niekoľko hodín a okrem hovädzieho mäsa môžeme použiť aj mäso baranie či teľacie. Tento pokrm môžete…