Značka: Bravčové mäso

Vynikajúci hovädzí stroganov – jednoduchý recept

Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš. Pripravuje sa z hovädzej sviečkovice, ktorá sa nakrája na rezančeky a sprudka orestuje na oleji, kúsky mäsa sa potom prehrejú spolu s cibuľou, šampiňónmi, nakladanými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom. Ingrediencie…

Read More

Výborný španielsky vtáčik – originálny recept

Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok z roštenky v omáčke, naplnený anglickou slaninou, kyslou uhorkou, párkom a vajíčkom. Väčšinou sa podáva s ryžou alebo zemiakmi. Ingrediencie 500 g hovädzie alebo bravčové mäso  150 g slaniny  1 cibuľa  1 veľká…

Read More

Pražená thajská tekvica – originálny recept na Pad Phuk Tong

Tekvica je súčasťou mnohých thajských receptov. Vyskúšajte tento úžasný recept a nechajte sa uniesť rozprávkovými chuťami Thajska. Ingrediencie 2 PL rastlinného oleja  1 PL jemne nasekaného cesnaku  225 g bravčového mäsa nakrájaného nadrobno  350 g lúpanej tekvice nakrájanej na kocky  2 vajcia  1 PL ustricovej omáčky  1 PL svetlej sójovej omáčky  1 PL…

Read More

Thajský pikantný šalát Laab – originálny recept

Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je ideálna na horúce letné dni. Ingrediencie 5 vetvičiek koriandra   3 PL rybacej omáčky  1 cibuľa  1/4 ČL mletej sušenej čili papričky  220 g mletého bravčového mäsa  1-2 limetky  1/4 na tenké plátky nakrájanej…

Read More

Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky

Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky  4 dl mlieka  1 dl kyslej smotany  2 vetvičky petržlenu  400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia  1 stredná cibuľa  1 zelená paprika  1 paradajka  2 PL oleja …

Read More

Tradičný a poctivý segedínsky guláš – fantastický maďarský recept

Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä ústnym podaním zmenil na segedínsky guláš. Ochutnajte aj vy tento fantastický pokrm, ktorý je veľmi obľúbený hlavne v maďarskej kuchyni, ale vo veľkom sa pripravuje aj na Slovensku a v Českej republike. Ingrediencie…

Read More

Výborný slovenský guláš – recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa

Guláš môžeme charakterizovať ako výdatnú a hustú polievku, ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie (alebo iné) mäso. Guláš obsahuje množstvo ďalších ingrediencií ako zemiaky, cibuľa, paradajky, cesnak, čierne korenie, červenú papriku a ďalšie. Guláš sa varí niekoľko hodín a okrem hovädzieho mäsa môžeme použiť aj mäso baranie či teľacie. Tento pokrm môžete…

Read More