Bryndzová pomazánka je výborná pochúťka, ktorá patrí medzi klasické slovenské produkty. Vychutnajte si výbornú chuť bryndzovej nátierky, ktorá je neodolateľná v kombinácií s čerstvým pečivom. Ingrediencie 250 g bryndze 150 g masla prípadne tvarohu 1 PL sladkej červenej papriky 1 cibuľa Soľ Mleté čierne korenie Zelená časť jarnej cibuľky Postup prípravy V miske si…
Značka: Bryndza
Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept
Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto 500g polohrubej múky 1 vajce Soľ Vlažná voda Plnka…
Klasický demikát – recept na bryndzovú polievku
Demikát je bryndzová polievka, ktorá sa vyrába z bryndze, vajca, sladkej smotany a dochucuje sa soľou a prípadne aj červenou paprikou, petržlenom, pažitkou, strúhaným syrom alebo opečenou slaninou. Ingrediencie 1 PL bravčovej masti 50 g slaniny 1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie 3 väčšie zemiaky 1 ČL sladká mletá červená paprika 1,5 l…
Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept
Bryndzové halušky môžeme poznať ako slovenské národné jedlo. Halušky sa pripravujú zo zemiakov, múky a vajíčka, ktoré neskôr zamiešame s bryndzou a kyslou smotanou a podávame s chutnou osmaženou slaninkou. Častým doplnkom bryndzových halušiek je pohár kyslého mlieka alebo žinčice. Ingrediencie Postup prípravy