Značka: Bryndza

Nadýchaná a zdravá bryndzová nátierka – najlepší recept

Bryndzová pomazánka je výborná pochúťka, ktorá patrí medzi klasické slovenské produkty. Vychutnajte si výbornú chuť bryndzovej nátierky, ktorá je neodolateľná v kombinácií s čerstvým pečivom. Ingrediencie 250 g bryndze  150 g masla prípadne tvarohu  1 PL sladkej červenej papriky  1 cibuľa  Soľ   Mleté čierne korenie   Zelená časť jarnej cibuľky  Postup prípravy V miske si…

Read More

Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept

Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto  500g polohrubej múky  1 vajce  Soľ  Vlažná voda  Plnka…

Read More

Klasický demikát – recept na bryndzovú polievku

Demikát je bryndzová polievka, ktorá sa vyrába z bryndze, vajca, sladkej smotany a dochucuje sa soľou a prípadne aj červenou paprikou, petržlenom, pažitkou, strúhaným syrom alebo opečenou slaninou. Ingrediencie 1 PL bravčovej masti  50 g slaniny  1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie  3 väčšie zemiaky  1 ČL sladká mletá červená paprika  1,5 l…

Read More

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept

Bryndzové halušky môžeme poznať ako slovenské národné jedlo. Halušky sa pripravujú zo zemiakov, múky a vajíčka, ktoré neskôr zamiešame s bryndzou a kyslou smotanou a podávame s chutnou osmaženou slaninkou. Častým doplnkom bryndzových halušiek je pohár kyslého mlieka alebo žinčice. Ingrediencie 1 kg zemiakov 250 gramov polohrubej múky (Odporúčame túto) 1x vajce 250…

Read More