Bujón je aromatický a chutný vývar, ktorý sa používa na prípravu polievok, omáčok a rôznych jedál. Vyrába sa variaciami rôznych zložiek, ako sú mäsové kosti, zelenina, bylinky a korenie, ktoré sa varia spolu vo vode. Tento proces uvoľňuje bohaté chute a vône z prísad, čím sa vytvára chutná základňa pre ďalšie jedlá. Bujón pridáva hĺbku a komplexnosť do jedál a môže sa prispôsobiť rôznym chutiam a potrebám. Je využívaný ako základ pre polievky, prípravu rizoto, dusené jedlá, ale aj pre vylepšenie chuti pri príprave ryže či cestovín. Jeho použitie pridáva jedlám bohatosť a vylepšuje celkovú chuťovú skúsenosť.
Vyskúšajte recept na lahodnú a jemnú kuriatkovú polievku, ktorá je ideálnym jesenným pokrmom. Kuriatková polievka je obľúbená polievka všetkých vášnivých hubárov. Ingrediencie na kuriatkovú polievku Postup… Čítať viac »Kuriatková polievka so zeleninou, domáci recept