Čerstvá bazalka je aromatická rastlina, ktorá je obľúbená pre svoj charakteristický výrazný chuťový profil a je často používaná v mediteránskej kuchyni. Má vysoký obsah vitamínu K a železa, ako aj antioxidantov, ktoré sú dôležité pre zdravie. Čerstvá bazalka sa používa ako prísada v rôznych jedlách, ako sú napríklad cestoviny, omáčky, polievky, pizze, ale aj v šalátoch alebo ako poleva na pečené mäsové jedlá. Má charakteristickú vôňu a chuť a môže byť tiež použitá ako bylinkový čaj. Bazalka je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú a aromatickú prísadu pre svoje jedlá.
Máte chuť na domácu pizzu, ale nechce sa vám robiť cesto? Máme pre vás jednoduchší spôsob. Stačí vám francúzsky chlieb a…
Vyskúšajte recept na bohaté a krémové toskánske maslové huby s jemným nadýchom cherry paradajok. Ingrediencie 4 PL maslo 2 strúčiky…
Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a…
Vedeli ste o tom, že výdatné bolonské špagety nemusia obsahovať žiadne mäso? Táto vegetariánska verzia je plná šošovice a navyše…
Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej…
Na prípravu týchto jednoduchých špagiet môžete použiť mleté hovädzie, morčacie, bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso. Ingrediencie 1 balenie špagiet 450…
Pesto sa vždy pripravuje podľa chuti a na základe dostupných ingrediencií. Pesto pochádza z talianskeho Janova z rímskych čias, keď…