Čerstvá bazalka je aromatická rastlina, ktorá je obľúbená pre svoj charakteristický výrazný chuťový profil a je často používaná v mediteránskej kuchyni. Má vysoký obsah vitamínu K a železa, ako aj antioxidantov, ktoré sú dôležité pre zdravie. Čerstvá bazalka sa používa ako prísada v rôznych jedlách, ako sú napríklad cestoviny, omáčky, polievky, pizze, ale aj v šalátoch alebo ako poleva na pečené mäsové jedlá. Má charakteristickú vôňu a chuť a môže byť tiež použitá ako bylinkový čaj. Bazalka je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú a aromatickú prísadu pre svoje jedlá.
Ratatouille nie je len názov obľúbeného animovaného filmu o myši, ktorá varí. Vo Francúzskej kuchyni predstavuje zeleninové ratatouille oveľa viac – ide o tradičný zeleninový… Čítať viac »Jednoduchý recept na zeleninové Ratatouille
Máte chuť na domácu pizzu, ale nechce sa vám robiť cesto? Máme pre vás jednoduchší spôsob. Stačí vám francúzsky chlieb a niekoľko ďalších ingrediencií. Tento výborný… Čítať viac »Domáci pizza chlieb, rýchly recept
Vyskúšajte recept na bohaté a krémové toskánske maslové huby s jemným nadýchom cherry paradajok. Ingrediencie na toskánske maslové huby Postup prípravy toskánskych maslových húb Ďalšie… Čítať viac »Toskánske maslové huby, výborný recept
Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho v priebehu 30 minút.… Čítať viac »Super cestovinový šalát, šťavnatý recept
Vedeli ste o tom, že výdatné bolonské špagety nemusia obsahovať žiadne mäso? Táto vegetariánska verzia je plná šošovice a navyše je veľmi zdravá a chutná.… Čítať viac »Vegánske bolonské špagety, FIT recept
Na prípravu týchto jednoduchých špagiet môžete použiť mleté hovädzie, morčacie, bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso. Ingrediencie na špagety s mletým mäsom Postup prípravy špagiet s… Čítať viac »Talianske špagety s mletým mäsom, zdravý recept