Značka: Čerstvý tymián

Vegánske bolonské špagety – FIT recept

Vedeli ste o tom, že výdatné bolonské špagety nemusia obsahovať žiadne mäso? Táto vegetariánska verzia je plná šošovice a navyše je veľmi zdravá a chutná. Ingrediencie 1 bal. špagety 1 PL olivový olej  1 žltá cibuľa  1 mrkva  2 stonky zeleru  2 strúčiky cesnaku  čerstvý tymián  čerstvé oregano  500 ml vody  1 plechovka…

...

Read More

Gnocchi s kuracím mäsom a smotanou na panvici – jednoduchý recept

Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici. Ingrediencie 500 g vykostené kuracie prsia bez kože  soľ  mleté ​​čierne korenie  2 PL olivový olej  1 šalotka  100 g hnedé šampiňóny  2 strúčiky cesnaku  2 ČL čerstvého tymiánu  1 ČL sušené oregano  1 l kurací vývar …

...

Read More

Slovenska hrachová polievka – tradičný recept

Výdatná a zdravá hrachová polievka s varenou šunkou. Recept je ideálny na prípravu rýchleho obeda alebo večere. Polievku podávajte s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 3 PL olivový olej   3 hrnčeky varenej šunky nakrájanej na kocky  1 žltá cibuľa   soľ  Mleté čierne korenie   1 a ½ hrnčeka mrkvy nakrájanej na kocky  1 hrnček…

...

Read More

Lahodná zemiakovo-pórová polievka – zdravý recept

Krémová, upokojujúca a lahodná zemiaková polievka s chrumkavým pórom a slaným prosciuttom. Polievku môžete podávať s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 2 póry   3 PL masla  3 PL olivový olej  4 strúčiky cesnaku   ½ hrnčeka suchého bieleho vína  1 kg zemiakov  700 ml kuracieho vývaru  500 ml plnotučného mlieka  2 vetvičky čerstvého tymiánu …

...

Read More

Batatové gnocchi – FIT recept na sladko

Mäkké a nadýchané gnocchi zo sladkých zemiakov a podávané s lahodnou hnedou maslovou omáčkou sú pôsobivým jedlom, ktoré vás určite očarí. Navyše je úplne jednoduché na prípravu. Ingrediencie 450 g batatov  1 PL čerstvého tymiánu  ⅓ hrnčeka strúhaného parmezánu  ¼ ČL bieleho korenia  1 hrnček scedenej ricotty  1 žĺtok  300 g hladkej múky  …

...

Read More

Najlepšia francúzska cibuľová polievka – rýchly recept

Klasický recept na francúzsku cibuľovú polievku s karamelizovanou cibuľou v chutnom vývare s toastovými krutónmi a rozpusteným syrom gruyere. Táto zdraví polievka je navyše vhodná aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 7 veľkých cibúľ  2 PL olivového oleja  2 PL masla   2 ČL múky  soľ  1 PL čerstvého tymiánu   1, 5 l  hovädzieho vývaru…

...

Read More

Najlepšia krémová smotanová hubová polievka – overený gazdovský recept

Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie 4 PL olivového oleja  2 šalotky  4 strúčiky cesnaku  450 g šampiňónov   soľ  1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu  1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína  5 PL múky (nemusí byť)   750 ml horúceho zeleninového vývaru  1…

...

Read More

Vegánsky hubový stroganov – originálny recept

Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko. Ingrediencie 450 g cestovín rotini alebo farfalle  3 PL olivového oleja  1 cibuľa  3 strúčiky cesnaku  450 g húb   2…

...

Read More

Zapečená cuketa s parmezánom a tymianom – jednoduchý a chutný recept

Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka. Ingrediencie 3 až 4 cukety   Extra panenský olivový olej   Parmezánovo-tymiánová zmes  ½ hrnčeka strúhaného parmezánu  2 ČL čerstvého tymiánu   1 ČL sušeného oregana  ½ ČL sladkej papriky   ½ ČL čierneho…

...

Read More